2024-12-02 244 浏览
点样食推介✨⭐️任食烤芝士拼盘⭐️⭐️中环Wine Bar⭐️-ThinkWine 地址:中环苏豪些利街2-4号LL Tower2楼-🍖All-you-can-eat Raclette $358pp (8/10)芝士控一定必食!!!超正!!!!有部机系可以烘到d芝士㶶边再加埋d cold cut一齐食🤤🤤🤤🤤,香到不可思议!!芝士有两款,一款系Raclette,奶味浓郁香甜,口感都偏烟韧,本身咸味够浓,好啱同冇咁咸嘅火腿一齐食!另一款系morbier cheese,系法国版Comté,比第一款软身d同冇咁咸,啱同重口味d嘅truffle ham一齐食,店员仲教我地可以两沟d芝士😂😂美味程度可以double up!Cold cut都有三款任食!我最爱系truffle ham😍,松露味真系几浓!其他系辣味肠同Parma ham个set仲包左d法国薯仔,圆碌碌咁食落唔粉,仲食到少少甜味!可以切片丢埋落去个炉入面烤😳,如果觉得腻仲有佢地自家制嘅pickles,甜甜酸酸咁好开胃,其实食到最后都几饱😂,我直接将个set当正餐食🍸 Tissot, Patchwork 2022依度d wine都系差唔多aro
点样食推介✨

⭐️任食烤芝士拼盘⭐️
⭐️中环Wine Bar⭐️
ThinkWine
地址:中环苏豪些利街2-4号LL Tower2楼

🍸 Tissot, Patchwork 2022
依度d wine都系差唔多around $100一杯仔🙌🏻,依杯来自jura酒庄嘅white wine好啱做第一杯,少少酸身饮落好light够晒易饮,矿物味浓

🍸 Domaine des Nugues Beaujolais-Lancié Blanc 2021
好香莓味果实香,又系好易饮

🍸IGP Cote Catalane, Mirmanda, 2021
用左5款提子沟出黎嘅混血儿,带点花香,偏酸

🍸 Koerner "Cannonau" Grenache 2021
闻落矿物味浓但饮落去好轻身

回头指数:🍧🍧🍧🍧 (满分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指数: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (满分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)
人均:$200-$500
服务:(7.5/10)
依度任坐唔嬲,系soho区黎讲系一间可以好好同朋友聚会饮酒嘅wine bar