2018-05-30 2374 浏览
无意中发现了这间楼上任食火锅,好餐厅应该分享出黎!门面不大,但入到去别有洞天。主打【368/位 任食任饮海鲜火锅套餐】任选锅底,主菜已配好(位上),另有多款菜品无限追加。如果细食嘅,都有【288/位 任食任饮药膳火锅套餐】,主菜就冇海鲜埋单发现原来有85折,酱料都有折,折后仲抵。【酱料碟】标准酱料,蒜蓉,葱,芝麻酱,香菜,小米椒,炸蒜,自己钟意点落就点落我地拣左【花胶螺片鸡汤底】汤底好鲜甜,应该煲左好耐,好浓滑,饮到鸡汤味同猪骨汤味,我地忍唔住饮左3碗同埋超足料,鸡肉、排骨、花胶、螺片、红枣,只系食个汤底都已经好饱上菜!主菜【海鲜拼盘】好丰富,有好多唔多见嘅海鲜。贵妃蚌,象牙蚌,生蚝,青口,鲍鱼,扇贝,大虾,睇到眼花花菜品都好新鲜,鲍鱼,生蚝,扇贝,大虾,全部都好大只。系原汁原味海鲜火锅,足料海鲜真系冇呃人。套餐其他菜品都几有特色。【墨鱼酿豆卜】【牛丸、手打猪肉丸、墨丸】【虾滑酿冬菇】【羊城水饺】【韭菜猪肉饺】摆盘精致,上菜迅速,有色有香。【即炸鱼皮】【即炸响铃】劲大份鱼皮好大块,个响铃,个碟都摆唔落,大过我两只手,简直系巨型。两样嘢都炸得卜卜脆,鱼皮当小食就咁比我地食晒。套餐内送一碟
无意中发现了这间楼上任食火锅,好餐厅应该分享出黎!

门面不大,但入到去别有洞天。

埋单发现原来有85折,酱料都有折,折后仲抵。

我地拣左【花胶螺片鸡汤底】

花胶螺片鸡汤底

上菜!

海鲜拼盘

主菜

【即炸鱼皮】【即炸响铃】劲大份
炸鱼皮+响铃

套餐内送一碟黑豚肉或安格斯牛,我地拣左【安格斯牛肉】首先,又系好大份,肥膏唔多,肉质鲜嫩,厚薄适中,一啲都唔会sip牙。但可能雪得耐,睇落有啲深色。但我地食到停唔到筷,食靓牛肉真系享受。
安格斯肥牛

【海鲜类】唔知咩蚌咩蚌,我就知好好食,个个都好大只,好新鲜,整晚都系沙滩海鲜feel

拿嘢饮的位都做得好好,有好多唔同牌子嘅饮品,大部分系韩国产,唔系普通纸包饮品及。食完辣嘢黎呢度都个心情都会清爽啲

最后竟然赠送甜品-心太软现点现整,流心得黎又唔会太稀,作为一间火锅店,呢个甜品水平都算好好了。
心太软
2018-05-20