2019-03-05
大约3年几前系佐敦听产前讲座,听完去左宏食甜品,我记得食左甜品拼盘味道系唔错的,但成日要排队佐敦店已搬到The one,今日同先生又黎食午餐。见到海藻乌冬好特别,营养丰富系日本仲得过奖,就叫左个迷你三彩丼定食包括左海藻乌冬,鳗鱼饭,吞拿鱼碎饭,3碗加埋份量十足,我先生都话好够饱,海藻乌冬好滑溜,加埋爽脆既昆布一齐食好味,汤底咸咸甜甜好香。鳗鱼好嫩又肥美,有跟埋七味粉同山椒粉,侍应姨姨有介绍七味粉系for海藻乌冬,山椒粉for 鳗鱼。落埋2种粉增加香味,更加好味。吞拿鱼碎新鲜味美加左紫菜丝,连d饭都有饭香粒粒分明个set仲包埋沙律,小抹茶蛋卷,锡兰红茶,沙律菜新鲜,小抹茶蛋卷蛋糕湿润充满抹茶香,抹茶cream香滑甜度刚刚好。锡兰红茶唔涩口亦带有花香味,仲有得添饮。炸猪扒蛋包饭d蛋劲嫩滑又有丰富蛋汁仲好香蛋味,伴有咖哩汁唔单单得甜味仲有肉香味,捞埋饭一齐食好好食,炸猪扒肉厚外又脆餐饮转左宇治抹茶奶,香滑微甜。最后叫左抹茶软雪糕芭菲,抹茶软雪糕微甜带回甘,有软滑抹茶啫喱,甜蜜红豆,烟韧白玉,香脆甜既杏仁薄脆糖,1杯芭菲包含不同口感同味道,充满惊喜。餐厅经理热情,侍应姨姨几nice。环境干净整
吞拿鱼碎新鲜味美加左紫菜丝,连d饭都有饭香粒粒分明
锡兰红茶唔涩口亦带有花香味,仲有得添饮。
餐饮转左宇治抹茶奶,香滑微甜。
餐厅经理热情,侍应姨姨几nice。
环境干净整洁,装修设计有特色有好多圆形图案。