2019-11-01
其实上网一打刀削面就会出正宗山西刀削面皇既荃湾分店,系非常出名,宜家观塘都开左分店,反而方便左我,所以一于试下。佢个门口同荃湾店有少少唔同,所以揾既时候我都系记住绿绿地色既门面揾,咁就冇错啦!佢既刀削面有热捞、冷捞同埋汤面,款色好多,包保有野岩食。我地点左一个两𩠌自选餐(鱼腐、白菜猪肉云吞) ($50) ,一个麻辣手撕鸡刀削面 ($53),再加个生煎小笼包 ($30) 个鱼腐好新鲜,云吞皮簿馅多!刀削面少少厚身,烟烟韧韧,好有嚼头。手撕鸡好好食,青瓜丝同鸡丝都切得幼细,非常入味,个麻辣汁虽然叫左少少辣,但食落都会麻到入喉咙,非常刺激。店员都好细心,讲左我地唔太好辣佢都话帮我地将D辣椒放一边,自己钟意捞几多就几多!生煎小笼包有6粒,的的骰骰,好趣致,落埋黑芝麻更加香口。虽然有煎一定唔会爆汁,但D肉汁都有锁到系肉入面,非常唔错!饮品配左豆浆,都几滑。呢间都多人等位,好多熟客会回头食,而且仲会边食边同店员倾下计,系间几亲切既面店!可能新开张,佢地仲做紧唔同既优惠
佢既刀削面有热捞、冷捞同埋汤面,款色好多,包保有野岩食。
饮品配左豆浆,都几滑。
可能新开张,佢地仲做紧唔同既优惠