2022-11-08 835 浏览
🌕Hello我系Moon🌕讲真,都有一段时间冇食过上海菜🤔唔揾,唔知原来香港嘅上海菜馆都几多,😉喺铜锣湾同埋湾仔交界就有一间专食上海菜嘅餐厅,😌星期日难免会人多少少,😗我同朋友都喺度等咗一阵先有位坐!😆未有位嘅时候,我同朋友就睇吓有咩食,🤓依间嘢食嘅价钱都唔算好贵,😍佢嘅选择都几多,😝有几样嘢食,我哋都好想试吓!😆咁当然一定要食小笼包啦!🤪依个上海小笼包真系必食,🤩每一台都最少会嗌一笼,一笼入边有四个小笼包,😋每一个小笼包都系皮薄馅靓,😛肉馅饱满,夹起嘅时候真系要小心啲,😎如果唔系就会漏馅啦!😂咁我就食上海爆鱼面,😗爆鱼面真系未听过,🥰食都系第一次食!😆呢个爆鱼嘅口感几特别,😎如果要形容一下我会以为佢嘅口感有啲似豆豉鲮鱼嘅肉质,😆但系就冇咁结实,都有鱼香,😜外皮脆脆哋,酱汁就甜甜地都几开胃!😙雪菜胡椒鲜肉煎包都几特别,😌胡椒味都好足够,但系唔会太刺激,🤓不过就足以令人醒神🤣肉馅量都高嘅!😜酒酿丸子有桂花香甜,😙丸子烟烟韧韧好好味😋🌕最后MoonMoon都几满意依间,采光同空间感足够,店员服务态度都好好,好客气,下次再食!🌕龙门小栈 (湾仔)湾仔庄士敦道211号地下A至B号舖
🌕Hello我系Moon🌕

上海小笼包

雪菜胡椒鲜肉煎包

酒酿丸子有桂花香甜,😙丸子烟烟韧韧好好味😋
酒酿丸子

龙门小栈 (湾仔)
湾仔庄士敦道211号地下A至B号舖
午餐