2020-07-07 1439 浏览
朋友介绍呢间小店, 远离大街, 中午时间去到唔洗等位即刻开餐🍽带住个小朋友去食晏都唔知应该叫几多个餐, 挣扎左阵决定一人一个餐, 因为我想试多几款😛<Monster All Day Breakfast>佢个名真系冇改错, 份量十足呀!!👐🏻经过今次之后发现左All Day Breakfast既好处, 就系够多款可以氹到个小朋友食多啲野😺塞完佢食菜, 肠仔切一粒粒自己督, 包加烟肉加蛋加茄汁豆, 好野, 食哂👏🏻👏🏻要赞薯蓉几好食, 其实全部都好食, 但薯蓉超出我既预期, 值得试下💁🏻‍♀️<American All Day Breakfast>因为两款大部分都重覆, 依加认真写食评😉红色肠小辣(我对辣味比较敏感)所以我比较钟意白色肠多啲, 正常味, 系唔够热~个人好钟意食大啡菇, 钟意够多汁, 呢个偏干少少但都好味道🤤薯蓉岩先赞左啦~仲有要赞既系个包!!!本身想转一个牛角酥, 但我竟然唔记得左, 真系金鱼记忆🤯但系食左啖法式奶油面包, 就忘记左牛角酥件事, 佢好松软+好香奶油味👍🏻呀妈麻麻地奶油就觉得普通啦, 我就觉得好好食, 想食埋小朋友个份, 但良知阻

Monster  All  Day  Breakfast

<Monster All Day Breakfast>

American  All  Day  Breakfast

<American All Day Breakfast>
因为两款大部分都重覆, 依加认真写食评😉红色肠小辣(我对辣味比较敏感)所以我比较钟意白色肠多啲, 正常味, 系唔够热~个人好钟意食大啡菇, 钟意够多汁, 呢个偏干少少但都好味道🤤薯蓉岩先赞左啦~仲有要赞既系个包!!!本身想转一个牛角酥, 但我竟然唔记得左, 真系金鱼记忆🤯但系食左啖法式奶油面包, 就忘记左牛角酥件事, 佢好松软+好香奶油味👍🏻呀妈麻麻地奶油就觉得普通啦, 我就觉得好好食, 想食埋小朋友个份, 但良知阻止左我🙏🏻

蟹肉配义大利奶油芝士酱扁意粉

<蟹肉配义大利奶油芝士酱扁意粉>
上枱比啲蟹肉吓亲, 真系良心企业, 唔系揸流摊既👏🏻就算系急冻蟹肉都好啦, 有几多间店真系一大把蟹肉咁上枱🦀最后食哂啲意粉都仲有蟹肉净😹整体都好味道!!

洋甘菊花茶

<洋甘菊花茶>
就系茶☕️

芒果冰摇茶

香桃冰摇茶

<芒果冰摇茶&香桃冰摇茶>
两杯都好饮, 饮到最后都唔淡仲好冰冻, 夏天饮真系透心凉, 唯独份量比较少, 未必个个够饮🍹两杯茶味都几出, 香桃清新啲, 芒果比较甜😗

MVP比奶油面包🤤全部食物都冇失望, 唔系话有几咁特别, 而系睇得出食物好有诚意🙆🏻‍♀️至于饮品略为唔抵饮, 尤其系夏天🔆如果去开个头一定会再去👍🏻👍🏻

午餐
Monster  All  Day  Breakfast