2022-08-26 76 浏览
📍好煮意📍💡上水上水都有几间食醉鸡既店,今日行过见到佢新开张,入面环境阔落仲有两层,装修又几靓,又见隔离排长龙就决定入去试下佢既药膳醉鸡米先🙉估唔到咁方便有得用QR code落单Tim 🐥招牌药膳醉鸡米线($55)药膳米线真系大大碗好足料,唔系讲笑真系上枱已经阵阵药材味,鸡份量好多有6.7旧,好似食极都有,鸡肉嫩滑,每碗都有几粒甜甜地既红枣,忍唔住饮多两啖汤有酒香味。系我谂紧食乜隔离枱都有提我唔好叫咁多,米线鸡份量都好多,果然系真🐥醉香猪手($68)一碟猪手有5旧,酒味浓带小小甜🐥郊外油菜($18)🐥醉蛋($12)酒完全渗入蛋入面#上水 #上水美食 #美食日记 #食好西 #大满足#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #好煮意#foodiesinternationalchat #globaleats #indiandailybread
📍好煮意📍
💡上水

🐥招牌药膳醉鸡米线($55)

🐥醉香猪手($68)
一碟猪手有5旧,酒味浓带小小甜

🐥郊外油菜($18)

🐥醉蛋($12)
酒完全渗入蛋入面

#上水 #上水美食 #美食日记 #食好西 #大满足