2016-06-17 2852 浏览
今晚一行6人去楼上Cafe聚一聚,一入到去与预期一样地方浅窄,不幸地被安排了厕所旁的座位,难免不定时闻到阵阵「清香」😵。先讲食物 ,其中一位光顾过既朋友推介「吞拿鱼螺丝粉沙律」,只见份量十足 😱不过味道系标准既水准。之后叫左「蜜糖鸡翼」,「蜜汁」味重 不过只是鸡皮表面够味 鸡肉只有黑椒味,一般般吧. 叫左3款多士,「蕃茄芝士」,「蒜蓉芝士」及「咸牛肉芝士」,我自己叫「蕃茄芝士」,多士脆口,不过味道没有甚么特别。再黎一客杂肠,内有切薄司华力,切粒既 X师牌鸡肉肠,红肠及鸡尾肠 ,再用蜜糖焗成,不需高深厨艺,亦不需要复杂调味,所以呢样出问题既机会不大,当然唔算叫做「必食」选择。跟住到「酸忌廉薯条」,6人份量唔讲得笑 ,因为已经被之前几款填满少位置,薯条脆口,只觉得忌廉不够酸 酱亦不够多。另外喜欢薯的我叫左焗薯皮,卖相不错黎形容吧。KO完薯皮后既难关出现喇,就系大大碗「芝麻汁冷面」,有「自家制」既味道,最终我地消灭左90%。算厉害啦,难关一个又一个,差D唔记得仲有个Pizza,哗!!仲要系酥皮Pizza...咁大整蛊..可惜味道太咸喇,要黎𩠌饭就差唔多...甜品我地拣左薄荷雪糕,云呢拿雪糕赔

跟住到「酸忌廉薯条」,6人份量唔讲得笑 ,因为已经被之前几款填满少位置,薯条脆口,只觉得忌廉不够酸 酱亦不够多。另外喜欢薯的我叫左焗薯皮,卖相不错黎形容吧。KO完薯皮后既难关出现喇,就系大大碗「芝麻汁冷面」,有「自家制」既味道,最终我地消灭左90%。算厉害啦,难关一个又一个,差D唔记得仲有个Pizza,哗!!仲要系酥皮Pizza...咁大整蛊..可惜味道太咸喇,要黎𩠌饭就差唔多...甜品我地拣左薄荷雪糕,云呢拿雪糕赔芒果布甸(我素左薄荷雪糕,一食就好饮食左唔知几多粒X浪咁,有一种比牙膏既薄荷既感觉。惊喜
饮品我今晚拣左「冬日恋曲」,即系曲奇奶昔,冇叫少甜也不独甜。

每人今晚$145左右,对于楼上Cafe及食物品种,我觉得价钱偏贵, 至于食物味道我会以「自家制。家的味道」来形容。环境 格局还有可以改善空间,不过今晚总算嘻嘻哈哈,笑左一晚
吞拿鱼螺丝粉沙律
多士