2010-09-17
有时会出湾仔揾朋友或者去网吧打机,湾仔而家d野食真系好似度度都要40蚊以上先食得到一个饭餐,但系位于巴路士街行入去呢间日溢就三十零蚊就可以食得饱饱!!果晚同个朋友上去打机,去到半夜2点几肚饿喇就打落去叫外卖,好快有人听,因为有d咳唔敢食鸡so叫左个时菜肉片饭配杯冻华田,我就推介左朋友叫左个豉油鸡饭配冬柠茶,2个加埋都系64,我地比埋tips$70蚊唔洗找都只系35蚊一个人咋时茶肉片饭系用长饭盒,叫左多汁因为本人比较钟意食湿湿地既野菜同肉既份量都ok,而且d菜都几爽甜,有些少长葱调左少少味。豉油鸡饭系我至爱><其实餐牌又唔觉有豉油鸡饭呢样野,得盐焗鸡饭,不过之前试过,可能因为自己唔系咁食得咸既野,同埋带点沙姜,所以尝试问佢可唔可以唔要沙姜原来真系得仲可以改做豉油鸡饭添自此之后我就成日都叫豉油鸡饭喇不过我咳咳唔食得,但系都偷左朋友2旧鸡豉油唔会太多,应该系甜豉油因为唔会觉得咸。d鸡都好多肉,好滑,真系好正,而且佢唔会话收你三十几蚊但系得果一忽仔肉比你食,佢地d鸡饭真系成个盒面都系鸡咖而且淡淡肉添好番之后一定要再黎食鸡饭
好番之后一定要再黎食鸡饭