2009-10-06 20 浏览
返工前当然要医一医肚,如果唔系会无气力做野架,发现原来高街都真系几多野食架㖞,最后入左黎英记食返碗面先。大概 12:30 去到,未系好多人,因为D学生哥未放LUNCH,所以可以静静地食个面先。见佢单拼全部都系 $20 碗,真系唔贵㖞,你知啦,而家出面D店铺真系加得就加架啦。最后要左碗牛什牛腩米,眨下眼 3 分钟唔驶就摆到你面前啦。碗米粉唔大,但佢个面头已经俾D料布满哂啦,真系好多架,我食哂D米粉都仲有D牛肚牛腩未食哂。牛腩唔算肥,但好在都算淋,唔会UN到咬都咬唔到,偶然夹杂少少肥膏,食落有牛味。细个最钟意食牛肚,因为觉得佢烟烟UNUN又唔似牛腩咁成旧肉摆入口,呢度既牛肚都唔错,又系够淋,唔会完全咬唔开。牛肠都好食呀,好多肥油,见到虽然好惊,但食落真系好香,所以都系懒理食左先算啦,成碗野味道绝对是足够的,如果汤底再浓味少少就好啦。呢度只供应汽水,啱哂D中学生,我想饮咖啡就无啦,哈哈,食完既时候见到一大堆学生黎紧,都系快D走唔好阻住人做生意啦。