2024-04-19 681 浏览
今晚约埋朋友一齐嚟探店,听讲这间店系新开嘅,距离荃湾广场其实好近,见到招牌红纸都未搣㖞😳舖头名门口栋咗个牌写住购买满$80就送一个油菜👍🏻店入面都好光猛嘅,枱面都好干净整洁,筷子系有个盒装住👍🏻好卫生👍🏻枱面亦都提供纸巾👍🏻👍🏻𩠌有好多选择,又有几款系set好晒嘅车仔面,我拣咗八宝款𠮶只👉🏻油面、沙嗲汤底、小辣,好快碗面就到啦,真系好大碗啊!😋油面份量真系好多,面质软硬适中👍🏻𩠌系呀牛腩、鱿鱼、猪皮、萝卜、长洲鱼蛋、牛丸两粒、猪红、通菜,最好味就系萝卜,萝卜又甜,推介推介!牛腩都好入味同埋好软,猪红都好食,牛丸鱼蛋呢都正正常常,稍为失色嘅就应该系鱿鱼红猪皮,猪皮唔入味,而且唔爽口。讲返个汤底,沙嗲汤底小辣,我再加咗啲辣菜脯嘅,味道系可以嘅,不过最好就系如果可以沙嗲味再浓啲会更好。另一碗系三𩠌配米线猪骨浓汤,猪骨浓汤真系好浓味,汤底值得推介👍🏻米线都渌得啱啱好弹呀唔会过淋,都系一样猪皮唔爽,萝卜依然都系好甜冇渣😋芝士炸云吞,新鲜热辣卜卜脆👍🏻肉燥生菜👉🏻肉燥都几浓味👍🏻配热饮只系需要加$3啫。我见到佢有部即磨咖啡机,如果配热咖啡的话就系呢个折磨咖啡啦。

舖头名门口栋咗个牌写住购买满$80就送一个油菜👍🏻

芝士炸云吞,新鲜热辣卜卜脆👍🏻

肉燥生菜👉🏻肉燥都几浓味👍🏻

配热饮只系需要加$3啫。

2024-04-19