2019-10-23
星期日系深水埗行完街好攰好饿,经过见到呢间天下茶屋睇落装修唔错,日式木系设计,主打食咖哩,亦有几多人系入面食紧(4-5pm下午茶时间尼讲算多人),就决定食呢间餐牌得一张纸底面两面,但食物选择系非常多!有咖哩饭系列,烧咖哩芝士系列,汤乌冬系列同埋丼物系列。朋友拣左好邪恶既烧咖哩芝士唐扬鸡球饭 $58呢个饭既份量超级满足,d鸡球就尼满泻咁滞,上枱已经好香,咖哩同拉丝既芝士捞埋系足够捞到全部饭粒粒有汁,呢个份量连我个男仔frd都食唔哂我叫左牛肉汤乌冬 $60,乌冬系有 4 种汤可以选择:乌冬汤 / 咖哩汤 / 黑松露忌廉汤 / 明太子忌廉汤我今次就拣左度咖哩份量尼讲都系几大,我食左半碗已经好饱另外我地仲叫左单骨鸡翼(5入) $26不过佢既炸法加埋个酱系令我觉得有d漏,可能本身个乌冬已经饱左既关系饮品就叫左苹果鲜果乳酸 $25呢杯乳酸唔似平时系台式餐厅饮个d,佢系有果渣系入面,所以一上枱已经睇得出系鲜搾希望下次可以试埋黑松露同埋明太子汤既乌冬!
朋友拣左好邪恶既烧咖哩芝士唐扬鸡球饭 $58
我今次就拣左度咖哩
份量尼讲都系几大,我食左半碗已经好饱
另外我地仲叫左单骨鸡翼(5入) $26
饮品就叫左苹果鲜果乳酸 $25
希望下次可以试埋黑松露同埋明太子汤既乌冬!