2024-10-30
最近同朋友去咗间装修好靓、够晒宽敞嘅餐厅,食咗一餐丰富嘅美食。成个餐厅环境好舒服,啲位够晒大,坐得好放松,特别啱朋友聚会。成个气氛都好chill。1. 蕃茄烤鱼(清江鱼)呢道蕃茄烤鱼可以话系成餐饭嘅焦点。我哋拣咗清江鱼,条鱼好嫩滑,鱼肉仲有少少清甜。蕃茄汤底唔油腻,酸酸甜甜嘅味道好清新,啱晒唔食辣嘅人。鱼肉同蕃茄汤底夹埋一齐,真系一啖接一啖,完全停唔到口。2. 四川宽粉呢个宽粉啲口感真系靓,弹牙又吸晒蕃茄汤底嘅味道,一齐同条鱼食,特别入味。啲份量啱啱好,唔会太重口,好够哂丰富。3. 稻亭乌冬呢个乌冬啲面好Q弹,胜在材料新鲜,啲乌冬面条吸晒汤底嘅精华,好好味。 4. 鸡肉串外皮微微焦香,内里保持嫩滑多汁。鸡肉本身嘅味道好突出,调味又唔会太抢味,好食得嚟又唔会太heavy。5. 牛油蜜糖烧玉米呢道烧玉米真系甜到心入面,啲牛油味好香,仲有蜜糖嘅甜味。6. 茄子烧烧茄子系我极力推荐嘅一碟,茄子烤得好软滑,入口即化,加埋简单嘅调味。 7. 泰式墨鱼须墨鱼须弹牙得嚟仲够晒惹味,泰式嘅酸辣调味令成道菜更加醒胃。8. 黄金曼头呢个黄金曼头,外脆内软,蘸埋炼奶食,简直系天堂嘅享受。金黄色嘅外皮脆卜卜,内
1. 蕃茄烤鱼(清江鱼)
2. 四川宽粉
3. 稻亭乌冬
4. 鸡肉串
5. 牛油蜜糖烧玉米
呢道烧玉米真系甜到心入面,啲牛油味好香,仲有蜜糖嘅甜味。
6. 茄子烧
7. 泰式墨鱼须
墨鱼须弹牙得嚟仲够晒惹味,泰式嘅酸辣调味令成道菜更加醒胃。
8. 黄金曼头
呢个黄金曼头,外脆内软,蘸埋炼奶食,简直系天堂嘅享受。金黄色嘅外皮脆卜卜,内里松软,一啖落肚,甜到入心。
9. 烧菠萝
烧得微微焦香嘅菠萝,好juicy,热辣辣嘅菠萝口感软糯。
10. 百香果水果茶
呢杯水果茶酸酸甜甜,正到解哂腻,百香果嘅香味好浓郁,配埋各种水果,成杯茶嘅味道好有层次,特别啱炎热嘅天气饮。
11. 冷泡白桃乌龙茶
呢杯冷泡白桃乌龙茶香气好清新,饮完之后口腔仲有阵回甘,清爽得嚟又唔会太甜。
地点:我要烤鱼串烧烤鱼专门店 (旺角)
旺角通菜街1A-1L号威达商业大厦Deli2 1楼1A号舖