2022-09-23
今日走三塲😂下昼约左人系葵芳,所以Lunch都约个fd 系新都会食野,都系求果揾一间。12点先开门,都唔洗等位,坐位都舒服宽躺。😋三色丼 $138见哩个有三种味道几特别,试下食,好似出奇蛋咁得意。不过我都比较细食,虽然三碗都好迷你,但我都食唔晒。分别系带子飞鱼子/吞拿鱼蓉/烧汁牛肉。由淡味食到重味,好fresh。带子好爽,吞拿鱼蓉好特别,牛肉好入味好淋,份量真系坚多,真系可以两个人分😊😋烟三文鱼蕃茄意 $128份量真系算大碟,三文鱼好好味,蕃汁就比较厚身,好饱肚。😋鸡肉柚子沙律 +$25 叫一个主食+$25 包一个沙律+汤+饮品 ,超级抵。不过柚子味就唔算太出,我都系食唔晒。份量好多。😋鸭胸意大利沙律 +$25哩个意大利汁就出d,酸味重,比较开胃。😋餐汤 $0粟米汤好浓味厚身,好重牛油味,好味。😋八女抹茶 +$20见佢哩间西日餐厅,试下佢个日式热抹茶套装,都好好味,仲有块甜饼配衬,好特别。都算好抵食,份量多,佢哩间原来食牛系比较出色,大家可以试下。系唔错。不过都有限时90分钟。唔坐得耐。⭐️⭐️⭐️(5星为满)L.D.K. by Ufufu Café (新都会广场) (葵芳)葵芳兴芳路223
12点先开门,都唔洗等位,坐位都舒服宽躺。
😋三色丼 $138
😋烟三文鱼蕃茄意 $128
份量真系算大碟,三文鱼好好味,蕃汁就比较厚身,好饱肚。
😋鸡肉柚子沙律 +$25
😋鸭胸意大利沙律 +$25
哩个意大利汁就出d,酸味重,比较开胃。
😋餐汤 $0
粟米汤好浓味厚身,好重牛油味,好味。
😋八女抹茶 +$20
⭐️⭐️⭐️(5星为满)
葵芳兴芳路223号新都会广场3楼345A号舖
#饮饮食食 #食好西 #周围玩 #周围食 #介绍返 #餐厅推介 #美食 #香港美食 #葵芳美食 #香港打卡餐厅 #打卡 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner