2007-12-28 53 浏览
一行五人临时改来呢度食﹐所以冇print定d coupon。本人觉得佢地既水准依然好好﹐但系就觉得每样菜既size就细左同份量少左。叫左-炸虾饼﹐炒通菜﹐半打鸡﹐半打猪串烧﹐椰青青咖喱鸡﹐辣椒膏炒海鲜-﹐菠萝海鲜炒饭﹐泰式炒粉& 芒果糯米饭。比较出式既有辣椒膏炒海鲜﹐椰青青咖喱鸡同菠萝海鲜炒饭。辣椒膏炒海鲜依然野味﹐加埋d薄荷叶﹐柠檬叶﹐香矛同好多唔知系乜既香料一齐炒﹐好好味。椰青青咖喱鸡唔系太辣﹐加埋d一粒粒细细粒绿色既香料同椰汁好好味﹐送饭一流﹐仲可以”kwark”埋d椰肉来食。菠萝海鲜炒饭加埋d肉松﹐提子干亦好好味。最尾仲可以批埋系底果d菠萝肉来送炒饭﹐越食越开胃。但系呢三样野既份量就冇半年前来食咁多lu. 炒海鲜少左海鲜。咖喱鸡少左鸡件﹐旧时差唔多成个椰子里面都系鸡件来gar ma。菠萝海鲜炒饭旧时既份量系d饭高过个菠萝同埋个面系多到要塔成半圆形。经济好左﹐加人工既肯洗钱﹐几贵几差都有人食﹐食市唔忧做。当然份量﹐质素调低﹐价钱调高来尽量享受所为经济增长既好处。苦就苦在我地呢d人工唔系高﹐冇人工加﹐又冇双量﹐又冇花红﹐又冇乜福利既打工仔。