2012-10-17
其实都食过两次啦, 第一次就见佢系天后度新开, 所以就入去试下.第一次入去就觉得铺头好细间, 建议啲身型比较大份的朋友去果度叫外卖会好啲.睇餐牌啲价钱就觉得比出面啲泰国餐厅平, 但系野食来到就细份左少少, 果然一分钱一分货.试左个捞粉仔同汤米粉, 再加埋个粉丝沙津.捞粉仔可以自己简个辣度, 咁我自己就简左中辣, 都接受到, 啲粉好弹牙, 新鲜感十足, 捞埋啲配料好match. 但系份量对我来讲就真系唔够了.汤粉啲鱼旦细细粒, 几好食, 不过个份量就非常之细, 可能是小朋友的份量.我看见餐牌上说可以加底, 不过价钱就有点儿贵, 要十几蚊, 所以我宁愿叫多一个小食, 粉丝沙津, 出到来的温度是暖暖的, 不过材料充足, 一啖粉丝一啖材料, 味道对比起捞粉仔来说有点淡, 不过十分开胃.这间店其实可以再来的, 不过份量方面就希望可以改善少少, 值得赞赏是店员很有礼, 店内的气氛十分好, 充满异国风情.
试左个捞粉仔同汤米粉, 再加埋个粉丝沙津.