2023-01-13
今日差唔多9点先系公司走,肚饿到一个点,所以打算求其揾间餐厅入去食。之前疫情期间d餐厅都好早收舖。宜家放宽哂,总算系夜晚多番d食肆可以拣。行去巴士站既途中经过呢间车仔面店,觉得平靓正就入去啦。自选三𩠌加一配料 ($42+$2)面底我拣左河粉,配料就有鱼片头+特制酸辣菜+ 牛根。成碗面好大碗,一睇就知食唔哂😅 先讲个鱼片头,一共有2块,三角型的鱼片头超厚身,肉质有弹性同结实,所以咬落好弹牙&好香鱼味。而特制酸辣菜系由酸菜+荳牙+辣椒制成。不过酸菜本身唔算辣,辣味主要由辣椒而来,唔食得辣既朋友要慎选。而牛根系要另加$2,但因为我中意食,无办法😂 店家都放得几多牛根,软淋淋既牛根充满胶原蛋白☺️ 虽然我食唔哂d河粉,但多多的牛根都食得落🤓✌🏻冻豆浆 ($9)个豆浆无得拣甜度,因为一早已经入哂胶杯,放系雪柜入面。如果可以拣少甜就更好。至于味道就正正常常,无乜特别。
自选三𩠌加一配料 ($42+$2)
冻豆浆 ($9)