2015-10-15 3566 浏览
网上好评什多,间餐厅环境怀旧,影相唔错,约朋友来试试。闲日晚上唔算多人,无人排队,餐厅无间冷气,是日天气清凉,所以接受到。可惜晚餐的份量及味道均令人跌晒眼镜.......网上见人大赞过佢地的carbonara(pasta)..专登来试下..点知职员话今个月的carbonara系配粉团..无得转做pasta...依方面flexibility太低。依个carbonara粉团味道唔错,但得六小旧粉团,仍可接受。最过份的莫过于之后上的Shrimp Risotto,味道中规中矩,但Risotto份量少到呢...唔夸张形容..系少到你睇唔到(唔好以为系佢地大方比好多虾你多到冚住左d饭),系少到令人无言。d饭两个人share,每人只有一spoon,个spoon仲要系普通spoon size....我真心想问..厨房会今日系咪无米? 我以为你比我地试味啰。如果以百几蚊换来两啖饭(唔系个口大所以得两啖啊),我觉得超级唔值。<网上睇过某d人都叫过risotto,有时候饭的比例又正常番,唔知系咪厨师无standard)最后叫埋个鸡,玩fusion,有爆谷系面头,爆谷是淋身的,味道与鸡格格不入,鸡块雪
网上好评什多,间餐厅环境怀旧,影相唔错,约朋友来试试。

可惜晚餐的份量及味道均令人跌晒眼镜.......

最后叫埋个鸡,玩fusion,有爆谷系面头,爆谷是淋身的,味道与鸡格格不入,鸡块雪藏味颇浓
,好睇唔好食。
 总括,文青上去hea时间ok,影相ok,食野可免。

2015-10-13