2023-08-24
一向都好钟意食日本嘢,今晚喺西营盘又揾到好嘢,呢度就系喺救恩学校对面,好容易揾入到间居酒屋,自己就好似置身喺日本,播住日文歌、一路食一路望住日系居酒屋装修,食住串烧,好地道🌟蟹籽沙律 $68味道够清,唔会影响我之后用餐既味蕾,青瓜🥒丝切得够幼,仲好似食到有丝丝蟹柳,呢到前菜食开我地个胃呀🌟🍣两件:白金鲷寿司同埋深海池鱼寿司 $68 & $38睇得出同食得出系手握寿司,鱼生新鲜够薄切,我试左间深海池鱼,我忧虑既池鱼会腥呢件事无发生到😆😆,屋企人试左白金鲷,系一种好名贵既淡水鱼黎,入口顺滑,喺小小居酒屋竟然食到呢款手握寿司,实在太幸福喇❤️❤️🌟串烧三宝(自己改😆)1 鸡肾$38:细细粒,又够爽,熟得啱啱好2盐烧厚切牛舌心$78:一啲都唔韧,好易咬开,用牛舌最靓既部分,唔怪得系今晚食过最贵既一道,好值得!3京都厚扬豆腐$58:豆腐面洒上木鱼花,配上脆边豆腐,咬开入面豆腐够滑溜,口感层次非常丰富呢3串串烧配上奉上既七味粉同柚子胡椒,系异常地夹,最钟意点柚子胡椒呢🌟鸡皮饺子🥟(3只)$48超创新既一味,我第一次试用鸡皮包住既肉饺子,点上🍋汁+辣沙律酱,超好味,鸡皮脆脆+内里肉球👍🏻👍🏻👍🏻🌟野菜乌
🌟蟹籽沙律 $68
🌟🍣两件:白金鲷寿司同埋深海池鱼寿司 $68 & $38
🌟串烧三宝(自己改😆)
1 鸡肾$38:细细粒,又够爽,熟得啱啱好
🌟鸡皮饺子🥟(3只)$48
🌟野菜乌冬🥕🥬$58
选用稻庭乌冬,就知有几地道,野菜种类都多,有冬菇、甘荀、娃娃菜、一梳梳粒粒菇,汤底够清,1碗分量够晒两个人食!最抵食系呢个😆😆又饱肚
侍应亲切有礼,好细心,一见我地啲茶差唔多饮晒,毫不怠慢黎帮我地加茶,每见我地食完一味菜就帮我地清走啲「吉」碟,等我地台面上既其他食物有位摆🤣🤣🙌🏼
呢间居酒屋既回头指数系🈵️分既👍🏻