2022-12-30
锦田一间Cafe(锦田邮政局/马会对面)有两个area可以坐我简左榻榻米area , 要除鞋/屈脚但个景chill 好多🥰1)黑松露蟹肉沾酱+包🍞🥖淡香既酱带有一丝丝既蟹肉❤️唔会太溜 好香 沾包食岩岩好⭐️⭐️⭐️⭐️面包烘得岩岩好、外脆内软! 2. 火箭菜沙律🥗⭐️⭐️⭐️谂住简单嗌个沙律有两个沙律简,另一个系薯仔蟹肉沙律,怕太滞,所以叫左火箭菜而呢个沙律冇乜特别 简简单单 够新鲜👍🏻3. 玄米茶latte ⭐️⭐️⭐️⭐️茶味较重,奶味较light,比较适合唔太甜,中意茶味既朋友仔,但系玄米茶本身嘅茶味都系比较轻身少少,fresh d , 配合食完啲甜嘢饮就啱啱好!4. Dirty⭐️⭐️⭐️⭐️Dirty 首先够冻!饮落去醇香到清甜👍🏻👍🏻正5. 和牛toast配料 : 和牛、洋葱、火箭菜⭐️⭐️⭐️⭐️面包用左谷籽面包👍🏻和牛唔会韧,肉质唔错👍🏻洋葱、火箭菜等配合,提升唔同嘅层次口感6. 柠檬蛋黄酱蓝莓Baby pancake 锦田限定⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️限定版冰火交融!雪糕滑溜🍨pancake 🥞系镬上面keep到温度!切开边边位食嘅时候都有啲脆❤️ 柠檬酱够开胃,柠檬酸味+蓝莓一齐食 酸甜味估唔到咁夹⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必推一试👍🏻
锦田一间Cafe(锦田邮政局/马会对面)
有两个area可以坐
我简左榻榻米area , 要除鞋/屈脚
但个景chill 好多🥰
1)黑松露蟹肉沾酱+包🍞🥖
面包烘得岩岩好、外脆内软!
2. 火箭菜沙律🥗
⭐️⭐️⭐️
谂住简单嗌个沙律
有两个沙律简,另一个系薯仔蟹肉沙律,怕太滞,所以叫左火箭菜
而呢个沙律冇乜特别 简简单单 够新鲜👍🏻
3. 玄米茶latte ⭐️⭐️⭐️⭐️
4. Dirty⭐️⭐️⭐️⭐️
Dirty 首先够冻!饮落去醇香到清甜👍🏻👍🏻正
5. 和牛toast
配料 : 和牛、洋葱、火箭菜
⭐️⭐️⭐️⭐️
面包用左谷籽面包👍🏻
和牛唔会韧,肉质唔错👍🏻
洋葱、火箭菜等配合,提升唔同嘅层次口感
6. 柠檬蛋黄酱蓝莓Baby pancake 锦田限定
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
限定版
冰火交融!雪糕滑溜🍨pancake 🥞系镬上面keep到温度!切开边边位食嘅时候都有啲脆❤️ 柠檬酱够开胃,柠檬酸味+蓝莓一齐食 酸甜味估唔到咁夹⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必推一试👍🏻👍🏻 好快清哂底😋😋
呢间十分适合大家黎打卡/放松自己 静落黎 远远烦嚣既好地方☺️☺️