2021-12-07
最近比我揾到呢间隐世居酒屋!餐厅其实较近旺角, 旺角站出行10分钟左右就到, 店舖细细地得黎又唔迫👍🏻坐得好舒服, 老板娘仲会推介新鲜嘅美食, 如果食海鲜刺身会介绍埋适合配对嘅日本酒, 目测好多客人都坐好耐慢慢食同叹下酒, 真系好有返咗日本居酒屋嘅感觉!☺️☺️ 岩晒黎紧假期情侣或朋友聚下嘅好地方!🔹时令生蚝 ($98 一只) 老板娘诚意推介嘅厚岸生蚝, 点都要试下, 虽然我平时少食生蚝, 因为怕唔新鲜会重腥味, 但佢完全冇腥味好新鲜!仲要手掌咁大, 好肥美! 食生蚝边时几爽口, 中间肉质就好creamy, 加埋清酒饮真系perfect!😍🔸和风火灸左口鱼边沙律 ($98) 左口鱼边烧到好香又唔油腻, 配埋蟹籽同以醋调味沙律菜, 味道好夹, 食完开晒胃呀!🔹日本鸡肾 ($32) 我叫咗好多串烧, 好钟意食烧日本鸡肾, 不过呢款好易中伏😆, quality唔好就好易有阵雪味或烧到硬晒, 不过佢烧得好好, 鸡肾好新鲜又爽口弹牙!😍🔸明太子手羽 ($25) 入面有好足料嘅明太子 烧到岩岩好,外皮好脆!🔹日本金时蕃薯 ($25) 🔸溏心菠萝 ($20) 蕃薯好香甜, 菠萝都好多汁又甜, 超推介呀!
🔹时令生蚝 ($98 一只)
🔸和风火灸左口鱼边沙律 ($98)
🔹日本鸡肾 ($32)
🔸明太子手羽 ($25)
入面有好足料嘅明太子 烧到岩岩好,外皮好脆!
🔹日本金时蕃薯 ($25)
🔸溏心菠萝 ($20) [9/10分]
蕃薯好香甜, 菠萝都好多汁又甜, 超推介呀!
🔹盐烧白鳝 ($88)
鱼皮烧到脆身, 鱼肉都好肥美, 强烈推介👍🏻
🔸千府火炙盛盒八件 ($198)
有火炙生文鱼、带子、中拖罗、左口鱼各两件,一样好新鲜,份量都唔会好薄,食埋超饱XD
🔹金纹世界鹰纯米吟酿300ML ($238)
轻度米香同果香调和下比较甘甜,好似苹果嘅爽香, 有淡丽辛口感, 整体平易近人, 好岩配生蚝同刺身饮!