2022-08-01 1169 浏览
今日约咗好耐冇见嘅朋友倾密偈 🥰🥰 紧系要拣日式居酒屋 , 一路饮番杯 , 一路食港女至爱嘅日式料理啦 !! 我哋拣咗地点非常就脚 , 喺旺角嘅令和居酒屋 !! 🥳🥳一入到去 , 店员就会击鼓欢迎 , 装修同日本居酒屋非常相似 ! 明明头先仲喺旺角繁忙嘅街道 , 一入门口就觉得自己身在日本 ! 餐牌有好多选择 , 大家都可以留意下店内黑板上嘅期间限定食物 ~  实在太多选择 , 我哋虽然得两个女仔 , 但都疯狂点餐 ~ 二人前石烧套餐 - 梅 抵食 , 就试试佢 !  前菜系海藻 , 好好食呀 ! 大家千祈唔可以因为主菜 , 而错过呢个咁好味嘅前菜 😋😋 串烧 和风烧羊架 - 生熟程度啱啱好 , 有羊味 , 唔膻 , 点埋芥末酱一流 ! 烧鲜鳗鱼串 - 香口 , 烧白鳗从来冇得输 ! 😌 汁烧牛筋串 - 有 4 大旧 , 牛筋胶质非常重 !! 钟意食牛筋嘅朋友千祈唔好错过 !! 冲烧串烧系列仲有牛嘅唔同部位 , 例如牛蒡 , 牛大肠同牛肺 ! 牛内藏爱好者注意 🤩🤩🤩萤光鱿鱼冲渍 - 有惊喜 , 味道浓郁 , 入口一咬爆汁 , 呢个非常推介 !  四色刺身 - 有吞拿鱼 , 三文鱼 ,

串烧
烧鲜鳗鱼串 - 香口 , 烧白鳗从来冇得输 ! 😌
四色刺身 - 有吞拿鱼 , 三文鱼 , 带子 , 赤虾 , 刺身件件厚切 , 大满足 !

梅 - 套餐
豆腐海葡萄沙律 - 非常清新 , 口感亦丰富
麦粒味噌青瓜 - 未试过呢个配撘 ! 特别 ! 我朋友好欣赏 , 一粒接一粒咁食 🤣
烧和牛他他其 - 唔洗讲 , 一定系正 !
石烧美国安格斯牛 - 好有诚意㗎 👍👍 店员会喺你面前将已经预热的高温热石放喺台面 , 即席烹调牛扒至你喜欢嘅生熟程度 , 又有得睇 , 又有得食 , 石烧嘅香味充斥成个餐厅 , 体验一流 !
什锦天妇罗 - 挂住食 , 唔记得影相 , 有虾 , 南瓜 , 茄子 , 香脆唔油腻 ~
蟹膏饭 - 饭上面嘅蟹膏份量十足 !! 🤓🤓 绝对足够食晒成碗饭 , 滑滑香浓的蟹膏令呢一餐晚餐更加圆满饱足 😗😗

饮品方面 , 黎之前睇咗网上嘅评论已经决定要试佢哋嘅鲜柠檬烧酌梳打 !! 因为个样实在太过瘾 ! 一定要试下 !! 见到真身真系哇一声 😲😲😲😲😲 相机食先系基本啦 ! 鲜柠檬片屹立不倒 , 真系一流的打卡好物 !! 等啲冰溶到咁上下就可以将柠檬笃得落去 , 柠檬味爆灯 !  朋友点咗夏日什果 high ball , 店员话系佢亲自调配 , 果然唔错 !! 清新又易入口 🥳令人饮完一杯又一杯 !

整体嚟讲 , 食店位置方便 , 食物选择丰富 , 亦有质素保证 , 气氛一流 , 大家喺疫情呢段时间虽然冇得去日本 , 但可以黎日式居酒屋一边饮酒 , 一边享受日式料理 , 绝对有置身日本嘅感觉 !! 😍😍
  • 和风烧羊架
  • 莹光鱿鱼冲渍