2023-05-22
一直知「赏茶」啲珍奶好好饮😍最近先知原来佢地开左间餐厅系食台湾野既,今日下午茶咁岩经开,同同事走上去食,又抵食又好食✌🏻✌🏻真系好唔错呢😍。🥢宝岛蛋饼 $60 (下午茶)$60蚊已经有一杯波霸奶茶+双拼宝岛蛋饼,超抵!口味我就择左:鲔鱼x粟米,蛋饼煎得好脆身,蛋味香,配上配料同有个特别酱汁,特别juicy. .🥢台式香菇肉燥干拌新竹米粉拼盐酥花枝丸x台湾肠$52 (下午茶)台式香菇肉燥可以择干拌米粉/汤米,最后择左干拌米粉好好食!米粉又爽身,台式香菇肉燥甜甜地超多份量,真心夸张!盐酥花枝丸同台湾肠好惹味好食。跟餐配柚子蜜都唔使另加钱。。下午茶仲有个餐都几正,叫一杯饮品,就可以+$7 加配(盐酥鸡排/盐酥花枝丸)超抵!盐酥鸡排切件,脆得黎鸡好滑,性价比劲高。。🥢波霸鲜奶咖啡除左珍奶,个人几推荐波霸鲜奶咖啡☕️,首先佢啲珍珠好Q弹,配埋个coffee,呢度coffee好浓好香咖啡味。。平均每个tea set都系几十蚊,有特饮有野食,平时叫杯珍奶都要30几🙈🙈 仲要野食真心好好味😍😍
。
🥢宝岛蛋饼 $60 (下午茶)
🥢波霸鲜奶咖啡