2018-05-30 282 浏览
2018年5月27日。晴。太古。呢日晏昼约咗朋友,所以只可以同男朋友喺太古食个quick lunch入咗JUSCO,谂住食food court就最快啦行咗一圈就决定食呢间日本餐厅餐厅嘅位置唔错,后门入第一间餐厅就系啦佢个厨房3边围住有枱櫈,食客可以隔住玻璃睇到厨房嘅情况虽然唔会好精彩,但系望下打发下等餐嘅时间都几好睇完餐牌我决定嗌啲简单嘢,吉列猪扒咖哩饭勇敢嘅男朋友就嗌咗软壳蟹茄汁面配薯条俾钱会麻烦啲,要行过隔离收银处排队俾钱午饭时间条龙都几长,要等成十分钟而且啲餐系即叫即整(除咗炸薯条同鱼柳),所以都要等一段时间,坐隔离带住仔仔嘅爸爸要不断安抚个仔仔话好快有得食啦等出餐又等咗十分钟,预计食个quick lunch都唔再quick吉列猪扒咖哩饭味道唔错,咖哩浓郁,猪扒肉质唔算嫩滑,但亦唔嚡口另外红姜唔辣,同个咖哩几夹饭量亦好多但系个软壳蟹茄汁面配薯条就令人非常失望因为我哋等餐嘅时候望住个厨房,见到个软壳蟹系即时炸嘅,所以满心期待点知个软壳蟹一啲都唔松脆,软腍腍个意粉嘅茄汁虽然颜色靓,但味道更令人失望,味道极淡差啲想放弃成个意粉
入咗JUSCO,谂住食food court就最快啦
行咗一圈就决定食呢间日本餐厅
餐厅嘅位置唔错,后门入第一间餐厅就系啦
佢个厨房3边围住有枱櫈,食客可以隔住玻璃睇到厨房嘅情况
虽然唔会好精彩,但系望下打发下等餐嘅时间都几好
睇完餐牌我决定嗌啲简单嘢,吉列猪扒咖哩饭
勇敢嘅男朋友就嗌咗软壳蟹茄汁面配薯条
俾钱会麻烦啲,要行过隔离收银处排队俾钱
午饭时间条龙都几长,要等成十分钟
另外红姜唔辣,同个咖哩几夹
饭量亦好多
但系个软壳蟹茄汁面配薯条就令人非常失望
点知个软壳蟹一啲都唔松脆,软腍腍
个意粉嘅茄汁虽然颜色靓,但味道更令人失望,味道极淡
差啲想放弃成个意粉
2018-05-27