黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
所有嘢都差咁啲😢见到佢推个牛骨髓韩国拉面锅,老公话想食上次卜咗最后去唔到,今日再卜过去到放题式咁由我老公点😂火炙左口鱼边卷 $168中规中矩,正常左口鱼寿司咁啦上面嘅鱼子味道唔重,可能左口鱼味抢咗火炙咗都香嘅青红苹果丝蟹籽沙律 $98又唔记得影相🙈沙律偏酸酱好足够,但可能加埋苹果就酸咗啲155mm 珍宝烧蚝(赤面豉酱)$88 买一送一够大只,可惜蚝同酱系分开,一夹起,得只蚝,一啲酱都挂唔到入口微腥,咁重酱都遮唔到阵腥味🥲串烧,左起:冬菇 $22大葱 $22牛肋串 $48牛舌芯 $68白鳝(武士辣酱) $78冬菇烧得太干,上枱已经无温度,酱汁味道太重大葱最尾𠮶旧烧唔熟,好辣,外面唔够香脆,上枱得微温牛肋串烧得太干,好似柴皮😂温暖,但唔热,椒盐但太咸🥲牛舌芯系骚嘅🥲都系温暖同太咸,唔香白鳝最失败,好似焗熟咁嘅,正常白鳝咁好油,好心机烧会好脆但佢做唔到🫣可能呢个有酱,或者系最后烧起,所以得呢个热嘅🙈如果佢哋想所有串烧一齐上,应该掌握好烧烤嘅时间,啲咁基本嘅嘢都做唔到,点做居酒屋😮‍💨豚肉蒜芯卷 $48(我老公影,系咪好睇好多呢?😂😂😂)喺串烧上枱前一刻叫咗唯有等埋佢明显因为得一串嘅关系呢一串
所有嘢都差咁啲😢

见到佢推个牛骨髓韩国拉面锅,老公话想食
上次卜咗最后去唔到,今日再卜过
去到放题式咁由我老公点😂

火炙左口鱼边卷 $168
火炙左口鱼边卷

中规中矩,正常左口鱼寿司咁啦
上面嘅鱼子味道唔重,可能左口鱼味抢咗
火炙咗都香嘅

青红苹果丝蟹籽沙律 $98
又唔记得影相🙈
沙律偏酸
酱好足够,但可能加埋苹果就酸咗啲

155mm 珍宝烧蚝(赤面豉酱)$88 买一送一
珍宝烧蚝(赤面豉酱)

够大只,可惜蚝同酱系分开,一夹起,得只蚝,一啲酱都挂唔到
入口微腥,咁重酱都遮唔到阵腥味🥲

串烧,左起:
冬菇 $22
大葱 $22
牛肋串 $48
牛舌芯 $68
白鳝(武士辣酱) $78

冬菇烧得太干,上枱已经无温度,酱汁味道太重
大葱最尾𠮶旧烧唔熟,好辣,外面唔够香脆,上枱得微温
牛肋串烧得太干,好似柴皮😂温暖,但唔热,椒盐但太咸🥲
牛舌芯系骚嘅🥲都系温暖同太咸,唔香
白鳝最失败,好似焗熟咁嘅,正常白鳝咁好油,好心机烧会好脆
但佢做唔到🫣
可能呢个有酱,或者系最后烧起,所以得呢个热嘅🙈

豚肉蒜芯卷 $48
豚肉蒜芯卷

(我老公影,系咪好睇好多呢?😂😂😂)
喺串烧上枱前一刻叫咗
唯有等埋佢
明显因为得一串嘅关系
呢一串入口系热嘅
可惜,佢为咗烧脆个面,件猪肉烧得太干,无哂水份同油脂,劲鞋🥲
同埋佢本身应该唔系用五花腩,所以油份唔够
蒜芯系香嘅,但有少少渣

服务方面,壶茶就喺枱面,自己照顾自己都好方便,落单用QR Code,所以得两个楼面睇一千呎场🥶
有嘢想问就要等🥶🥶🥶

睇返成个Menu,食物设计系打卡able,但花巧足够,份量太少,定价太高

一路食我就一路讲,可能下一碟会好啲呢,讲到比我老公笑😂
亦都好在佢系自助落单,所以真系边食边落
唔好食就及早收手🥲

同埋我哋6:30 入场,都算舒服,但到7点一多人,开始好似嘈交咁😂

总结呢一间一定无下次😢