2023-09-24 264 浏览
睇餐牌啲相卖相好似几吸引咁,叫左一个叫「少女时代(乳酪)」嘅甜品(见到「乳酪」呢两个字嘅时候有少少疑惑,不过照嗌左)。幅图个样似鲜芋仙𠮶种牛奶冰咁,配料影出黎见到嘅有红豆同白玉丸子。点知黎到就觉得唔对路,配料除左红豆同白玉丸子,竟然系一堆彩色啫喱⋯再食落口就知出事,个冰真系益力多咁嘅味仲要劲淡,完全唔系牛奶冰𠮶回事。红豆就好明显系糖水罐头,但已经系全碟最好食𠮶样,丸子又硬又无味唔知雪左几耐,亦都无其他花生/仙草嘅料。从来无谂过自己有一日会因为觉得难食而写食评,相都无影,真系可一不可再🙈环境表面睇落就无咩问题嘅,不过我坐喺佢个鱼缸隔离,见到佢养只龟个头同壳都好似有少少霉咁,我估老板对卫生嘅要求就未必好高🙈

2023-09-24