2017-11-05
星期日晚上七点几,原本想去食牛肉面,因为米之莲效应,太多人排队,唔想等,见呢间食评不错,于是转食呢间泰国菜。因为冇book位,等咗一阵,坐门口位,看一看餐牌,比较少选择,菜只得炒通菜一款,价钱也在中上价,谂住稳阵D,叫咗虾饼、炒金边粉、炒通菜。我地七点半倒入座,第一道菜系虾饼,差不多八点先有得食,原因系佢地不断只做外卖生意,不断地包外卖,完全当堂食客冇到!有个外国人迟过我地入嚟外卖,仲快过我地有,不但如此,有一家四口,两大两小,唔知系咪因为叫白酒饮,迟过我地入,但快过我地有得食!讲番食物,全部都超级唔掂!虾饼好细件,完全唔弹牙,冇虾味,个酱怪怪地,只得甜味,难食!食完个虾饼,等到天荒地老,原本想取消想走,个炒金边粉终于来,成碟粉,只有两只虾,少量豆腐,但大量冬菜,碟粉好湿,系一pat野,味道又系怪的,虾亦未见得新鲜,一个字,差!因为唔想浪费,夹硬食完碟粉,炒通菜先嚟,个通菜完全唔掂,干真真,仲超辣,冇其他味,只得辣,极难食!呢餐饭食到差不多九点,每一道菜食完先有下一道菜,上菜慢到无伦,只顾做外卖生意,叫酒饮先快D有得食,食物质素差,又难食,完全中伏!一定不会有下次!
食完个虾饼,等到天荒地老,原本想取消想走,个炒金边粉终于来,成碟粉,只有两只虾,少量豆腐,但大量冬菜,碟粉好湿,系一pat野,味道又系怪的,虾亦未见得新鲜,一个字,差! 因为唔想浪费,夹硬食完碟粉,炒通菜先嚟,个通菜完全唔掂,干真真,仲超辣,冇其他味,只得辣,极难食! 呢餐饭食到差不多九点,每一道菜食完先有下一道菜,上菜慢到无伦,只顾做外卖生意,叫酒饮先快D有得食,食物质素差,又难食,完全中伏!一定不会有下次!