2019-08-24
之前申请AE💳有$2000香港君悦酒店餐膳消费咭31/8过期,所以就拣左呢间和C6来一试。但可惜对食物、环境及服务都失望了 😭🍽 先讲食物,我叫咗鹿悦Kaetsu set ($880)。 🥗季节前菜- 用虾、三文鱼子刺身、秋葵、粟米配上酸酸甜甜啫哩制成嘅开胃前菜。🍣刺身(5种)- 不吝啬的厚切杂锦刺身,算系今晚唯一觉得还可以的。🍲季节碗汤- 日式鱼蛋汤 😒 绝对唔系我杯茶!🍤大虾、蔬菜天妇罗- 面粉厚到呢 (see photo)~刺身就话姐,面粉唔使咁厚呀嘛 🤮话晒都系今晚其中一个主菜啊,真系好失望!想像唔到佢餐牌会有天妇罗set 😱🥩盐烧佐贺A3和牛- 有冇牛味又过熟 (see photo)!剩系得肥膏又唔系入口即溶!点解呢度啲主菜嘅质素可以咁嘅 🤯🍚配白饭及面豉汤🍨芝士蛋糕配芝麻雪糕🎎 环境来讲,都系好一般。我哋安排坐咗类似sushi table。本来都觉得冇乜嘢,但成餐饭啲侍应不停咁样喺张枱前面个走廊走来走去。 完全唔觉得呢间系一间酒店入面嘅餐厅。💁🏻♀️ 服务来讲,侍应质素都系唔掂。我C6叫咗一个日本和牛set,和牛可以选择盐烧、照烧或者Sukiyaki。之后我哋问佢会介绍用边
🍲季节碗汤- 日式鱼蛋汤 😒 绝对唔系我杯茶!
🍚配白饭及面豉汤
🍨芝士蛋糕配芝麻雪糕
💁🏻♀️ 服务来讲,侍应质素都系唔掂。我C6叫咗一个日本和牛set,和牛可以选择盐烧、照烧或者Sukiyaki。之后我哋问佢会介绍用边一种煮法,佢就答我地一句「是但你」! 另一问题就系厨房出菜慢但侍应快!即系咁~我哋7pm开始食,到8:30pm先送上主菜!等好耐,但是侍应一放低就即走!