2018-12-24
同屋企人食完饭揾啲传统糖水食下,经过见到有就试下。先唔讲野食,服务态度已经令人反白眼。同佢讲唔该落单,个阿姐拎叠车仔面纸比我地,我地话想点糖水,佢既反应系怪责我地唔早啲讲,个阿姐既态度已经令我地觉得唔舒服。点左5个糖水,其中一个系海底椰双皮奶,个双皮奶系水既液体状,而唔系正常凝固膏状,我地问系咪比错左,佢地话系咁,上面系奶下面系凝固果层,叫我”不”落去下面果层,好可惜成碗野完全都系水状。之后话换过比我,仲拎左另一碗冻既比我睇,但成件事都唔系食开果种双皮奶,最后叫佢cancel退番钱。啲野货不对板都算,阿姐同个疑似老板娘仲要继续撑,话有自己做法唔跟出面做法,继续比说话我地听。我真系见识少,食左咁多年都未见过水一样既双皮奶。就当你自创既,但根本唔系果样野,咪唔好叫果个名误导人啰。总之哩间野一个字,伏! 想食左背脊骨落既即管试下。
总之哩间野一个字,伏! 想食左背脊骨落既即管试下。