2023-07-10
同屋企人系青衣城行街,行到肚饿想揾野食,禁岩行到东海荟门口,职员话14:00就有下午茶,见时间差唔多就入去试吓😜酒楼门口好靓,应该系比人摆婚宴影相,入面有落地大玻璃,景观好开扬,就算坐唔到窗口位都可以望到蓝田白云,唔会觉得好焗促👍🏻台与台之间虽然摆得有d密,但未至于会人拥人,始终酒楼想做多d生意都系可以理解ge 食物方面,我地试左几款,味道唔错👍🏻烧卖同虾饺卖相唔错,皮唔会太厚,味道正常👍🏻鹌鹑蛋烧卖系其他茶楼都比较少见,所以见到有就叫来试下,只蛋好好食,下面d猪肉唔系太大旧,所以唔会好漏👍🏻另外果几款食物味道正常无咩特别⭐️⭐️⭐️最后一定要赞下碗红豆沙,因为有加陈皮,而且食ge 时候会食到有少少陈皮碎同好浓陈皮味,红豆亦煮到好淋,依家好多酒楼都做唔到呢个效果,推介大家一定要试吓👍🏻虽然我地系食下午茶,但价钱都唔算特别平,4个人都要差唔多$500,但呢到胜在坐得舒服又唔洗排队,所以都值得ge 👍🏻
食物方面,我地试左几款,味道唔错👍🏻
烧卖同虾饺卖相唔错,皮唔会太厚,味道正常👍🏻
另外果几款食物味道正常无咩特别