2022-01-10 37 浏览
Opa Mediterranean Bar and Bistro 系一间装修好欧陆风嘅餐厅. 坐入去有种好relax嘅感觉. 入面嘅侍应亦都以外国人为主🙈但少部份嘅佢哋系识讲广东话㗎🥣蘑菇汤&黑豆汤啲汤系由水壶道倒出嚟好搞笑😂蘑菇汤忌廉味好浓郁. 有好多蘑菇碎口感丰富黑豆汤之前未饮过好特别. 豆味都好重. 质地偏稀🍴意式烟三文鱼切片&蕃茄红莓意式烤面包烟三文鱼好重油脂香味. 肉质唔会好霉蕃茄红莓意式烤面包嘅面包烤得好脆. 上面嘅蕃茄同红莓配搭好新鲜.食落好Flash🐮烤牛里脊肉好浓郁嘅牛肉味. 7成熟都唔好会鞋下面嘅蔬菜好新鲜同多款式🐟烤三文鱼柳三文鱼柳好大件厚身. 鱼皮煎得好脆. 食落肉质唔会好干🦐海鲜拼盘串烧打卡简直一流😍最顶层嘅柠檬轻轻一榨就会从上而下流落. 令下面嘅材料增加鲜味. 而底下嘅面包会吸晒上面材料嘅所有精华🍰焦糖芝士饼质地软滑. 焦糖味浓郁另外一款甜品本身叫咗西班牙油炸鬼. 但后尾比错咗蛋白饼🤣错有错着估唔到几好食蛋白饼好香脆. 上面嘅cream味道好特别好香奶油味

🥣蘑菇汤&黑豆汤
啲汤系由水壶道倒出嚟好搞笑😂