2018-09-17 1386 浏览
约好左星期六去踏单车,虽然台风将到来,但都无阻我地嘅雅兴。但天气太闷热了,所以都踏得唔远,只系由大围去到科学园已经要休息下,食d野。我地去左W5 个边,一来个面好似多d野食,二来望落好似呢边嘅食厅会比较平民价。入面有大型连锁店嘅餐厅,仲有其他小店,咁黎到呢到梗系唔想又食出面都食到嘅野。所以就拣左呢间。可能台风将至,呢间餐已经将出面嘅露天茶座都收起左。我地见到佢个下午茶menu 都几正几抵食。入面有个大电视,坐低拣好左野食之后就去点餐区到俾钱同点餐。我地叫左三个set。秘制猪扒包配粗薯条果然冇叫错呢个厨师推介,佢个猪扒包块猪扒烤得好好。出面烤到干身,咬落去入边系软嘅同唔干。另外佢嘅食材好新鲜!生菜又脆又有水份,蕃茄又系又厚又新鲜。不过可能有d干,我谂入面加d沙拉酱会冇咁干。烟三文鱼牛油果牛角酥配粗薯条呢个嘅食材又系好新鲜,牛油果好好味。佢有牛角酥系cafe 水准,赞!粗薯条炸得脆!夏威夷风光薄饼呢个饼底系脆底的,上面有ham 同菠萝。呢只ham 同平时个D 火腿唔同,呢个系咸d的。我好surprise 嘅系,我以为会系茶餐厅水准,但连杯冻朱古力都冲得好好!开心揾到呢到,过左个休闲嘅下午。
约好左星期六去踏单车,虽然台风将到来,但都无阻我地嘅雅兴

可能台风将至,呢间餐已经将出面嘅露天茶座都收起左。

我地见到佢个下午茶menu 都几正几抵食。

秘制猪扒包配粗薯条

不过可能有d干,我谂入面加d沙拉酱会冇咁干。

烟三文鱼牛油果牛角酥配粗薯条

夏威夷风光薄饼