2024-11-14
HOW旗下的餐饮生活概念店选用品牌爱用的天然木材打造舒适木系休闲空间店内嘅装修以天然木造家私协、店门口有工艺品展示,上次去完荃湾广场分店,印象唔错今日黎TKT ,更多铺面积卖自家私,行入去先见到用膳地方,同荃湾店一样有窗口位,但会主闹市旧楼多,景观相对冇咁开扬,但店员服务好好,贴心提醒有楼梯级🥢牛油煎大虾 •香蒜辣椒大蚬扁意粉 💰178𩠌几多同足,以海鲜连壳蚬肉、巨型大虾,加香辣油煮扁意粉,口味较刺激香辣,👭🏻孖妹觉得辣左少少,意粉软硬适中,略油腻,但海鲜都好新鲜鲜甜🥢𝐒𝐄𝐀𝐅𝐎𝐎𝐃 𝐏𝐈𝐙𝐙𝐀 💰 𝟭𝟴𝟴 𝗨𝗠𝗘𝗕𝗢𝗦𝗛𝗜 𝗖𝗛𝗜𝗖𝗞𝗘𝗡+💰 𝟮𝟴 (𝟭𝟮吋双拼)薄饼可以拣大细,另外可以upgrade 食双拼,今次拣左较少见配搭 :鸡肉・霊芝菇・菠菜・日本梅干,口感比一般传统口味轻盈冇咁油腻饼底好薄身唔油腻,海鲜口味亦都相当多元化,有三文鱼、墨鱼、虾滑、蟹肉棒,配上洋葱木鱼提升层次口感,双拼完全照顾到淡口味嘅客人,相较👷🏻♀️细孖比较钟意海鲜🥢 Mocha Jelly 💰68先闻到咖啡香,用朱古力酱调成Mocha,加入大半杯牛奶,最后洒上朱古力粉同朱古力酱,朱古力味较重,咖啡啫喱唔甜
店内嘅装修以天然木造家私协、店门口有工艺品展示,上次去完荃湾广场分店,印象唔错 今日黎TKT ,更多铺面积卖自家私,行入去先见到用膳地方,同荃湾店一样有窗口位,但会主闹市旧楼多,景观相对冇咁开扬,但店员服务好好,贴心提醒有楼梯级
🥢牛油煎大虾 •香蒜辣椒大蚬扁意粉 💰178
𩠌几多同足,以海鲜连壳蚬肉、巨型大虾,加香辣油煮扁意粉,口味较刺激香辣,👭🏻孖妹觉得辣左少少,意粉软硬适中,略油腻, 但海鲜都好新鲜鲜甜
🥢 Mocha Jelly 💰68
先闻到咖啡香,用朱古力酱调成Mocha,加入大半杯牛奶,最后洒上朱古力粉同朱古力酱,朱古力味较重,咖啡啫喱唔甜值得一赞!
🥢Pistachio Bliss💰78
开心果酱,草莓,奶油,牛奶,巴西𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗕𝗿𝗲𝘄 打成,底部以开心果酱做底,加入用草莓酱开嘅牛奶形成两层layers,最后放奶油同开心果碎作点缀,外观好colorful柔和,望到都开心,开心果酱偏奶香,淡淡开心果同cream融合。中和𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗕𝗿𝗲𝘄 嘅涩味,口感Thicky,好仔好啱饮
✍🏻总评:
👭🏻推荐指数:🌕🌕🌕🌕🌕