餐厅系由两间舖位合并而成,地方都算阔落,位子多,基本上都唔洗点排队,一入去就有得坐!餐厅装修偏向文青风,环境舒适!呢间台式餐厅嘅下午茶性价比极高,最平$34就有一份嘅small size嘅主食(可选鲁肉饭、麻酱拌面、麻辣担担面同肉燥汤面),三样小食,同一杯热饮(冻饮加$3)(珍珠/胚芽+$4)😍仲可以加钱转配其他特色台式饮品(例如:黑糖波波鲜奶/高山冷泡乌龙茶+$15)🔅温馨提示:食量比较大嘅朋友仔可以加$12加底架😝麻辣担担面+ 甘梅脆薯 + 盐酥鸡 + 木鱼炸豆腐 + 冻咖啡 $37✨麻辣酱汁香麻微辣,十分惹味,面条弹牙挂汁,以肉碎入味,再洒上葱花,更添一番风味!脆薯香脆内软,沾上梅粉,做到同台湾夜市嘅差唔多感觉👍🏻👍🏻盐酥鸡味道足够,唔会好干,鸡肉🐔算嫩口!炸豆腐外皮酥脆,配上台式酸甜汁意外地合夹,豆腐面加上数条青瓜,亦有少少解济之效。鲁肉饭 + 夜市小香肠 + 盐酥鸡 + 木鱼炸豆腐 + 冻珍珠奶茶 $41✨鲁肉饭味道不过不失,小香肠应该系油炸而成的,味道偏甜,不过几配饭食一流。而珍珠奶茶方面就略嫌珍珠偏硬冇乜味,唔太建议嗌!

🔅温馨提示:食量比较大嘅朋友仔可以加$12加底架😝