2022-04-11 1016 浏览
揾到好天气,到访西九文化区里面人潮不断嘅𝐂𝐚𝐟𝐞  ☕️响隔离食完晏之后就排队,无计到自己排几耐,因为同友人挂住吹水😹但感觉都好快过,一边睇住可爱狗狗🐶经过,一边欣赏对面中环呢个金融中心嘅景观。生活要有仪式感!呢间𝐜𝐚𝐟𝐞感觉几chill🤩真系有种唞唞嘅感觉😛 装修拣嘅色调一啲都唔鲜艳,总之就想𝐡𝐞𝐚返一两个钟,当日就算出面排紧队,店员都唔会赶你走,或者好多客人都会拣𝐭𝐚𝐤𝐞 𝐚𝐰𝐚𝐲,毕竟出面咁多位🤣讲返嘢饮,友人叫𝐢𝐜𝐞𝐝 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞(𝐤𝐞𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢 𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭𝐫𝐚) 𝐇𝐊𝐃𝟓𝟖 咖啡豆味好香浓,我无试饮,但我都闻友人口中个阵咖啡味,真系唔错。详情可以问店员,因为店员会好细心介绍唔同咖啡豆嘅分别,你可以按自己喜好选择。而我都叫咗杯抹茶同奶味都𝐛𝐚𝐥𝐚𝐧𝐜𝐞啲嘅 𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞 (京都一保堂几世之昔)𝐇𝐊𝐃𝟔𝟒 冻饮,括号入面应该系抹茶粉嘅味道。当然你可以加雪糕,但店员会建议搭咩味嘅抹茶粉好啲。我杯𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞有店员帮我倒抹茶,满满嘅仪式感,服务体验不错👍🏼
揾到好天气,到访西九文化区里面人潮不断嘅𝐂𝐚𝐟𝐞  ☕️

2022-04-08