2015-10-26 579 浏览
今日约咗一位认识咗18年嘅朋友lunch。虽然我地识咗咁耐,但系真系唔系成日见面。所以,今日好难得一齐食个lunch。由于唔想去一d好嘈嘅餐厅。所以我拣咗上环Chateau Aqua Oyster & Wine。入到呢间餐厅你会感觉好舒服。播住一d好relex嘅音乐。一路倾计,一路听音乐,一路品尝美味食物。舒服到呢…我地叫咗个set lunch。青红萝卜汤,大家有冇觉得好奇怪,点解西餐厅唔系饮西汤呢!我就有呢个问题,所以问咗职员。佢话老板话,由于中上环好多OL要OT。冇屋企汤水饮,所以就煲返d老火靓汤比各位OL。冇加味精的。真系好好饮。杂菜沙律: 主要都系一些新鲜沙律菜及蕃茄. 好清新. 吞拿鱼熟杂菜沙律:有吞拿鱼, 豆, 鸡蛋, 蕃茄, 薯仔.  最初我都唔知系薯仔. 未食之前以为系雪梨或者啤梨. 点知系薯仔. 加上少少沙律醋及黑椒. 好醒胃. 香辣长通粉配鸡柳: 我本身好钟意食长通粉的, 而且煮得刚刚好. 唔会念, 最值得一赞就系鸡柳. 因为基本上鸡柳多数会好鞋. 但系呢度嘅鸡柳好滑, 好入味. 又加上用咗辣椒干去煮. 少少辣好野味. 最后当然叫埋餐茶啦! 不过柠檬有少少苦. 好彩
我地叫咗个set lunch。
杂菜沙律: 主要都系一些新鲜沙律菜及蕃茄. 好清新.
最后当然叫埋餐茶啦! 不过柠檬有少少苦. 好彩有件曲奇饼, 所以都中和到苦味
2015-10-24
  • 青红萝卜汤