2019-06-11 986 浏览
今日约咗一班朋友食饭,但系一早就收咗工,唯有同同事喺荃新天地行下先啦,行到有啲口干,咁岩见到间Tom n toms,犹如沙漠里见到水塘。而且佢嘅分店越开越多,一直都冇机会尝试,今日难得有机会,真系要好好享受下。室内嘅环境,装修简洁,而且富有时代感,服务员,全部都系年青人,为呢度嘅环境,增添几分活力。而且落地玻璃,可以睇到街景,带着疲倦嘅身躯,入到黎,都即刻觉得烦恼尽消。塭到去点嘢食,见到雪柜橱窗,放着嘅松饼,同埋蛋糕,已经令我垂涎三尺,我哋一于叫咗一个三重朱古力流心松饼同蓝莓芝士流心松饼。松饼就食得多啦,但系留心嘅就真系第一次食,朱古力松饼,店员好细心,仲帮我加热左个松饼,一入口已经有浓浓嘅朱古力香味,一如既往松饼好甜,而且仲要加埋里面流心,而且蓝莓芝士,更加甜,里面嘅流心芝士,散发香气,淡淡芝士十分之窝心。之后我仲叫咗一杯伯爵茶,用黎解腻真系一流。喺附近见到好多客人喺度闲谈,相聚,仲有啲学生喺度温书,入到黎呢度真系觉得好写意啊。坐得咁舒服我哋都唔舍得离开,之后仲叫咗一个芝士火腿牛角包,牛角包外脆内软,散发浓浓嘅牛油香气,虽然只系轻食,但系店员一啲都唔妈父啊。朋友话呢度嘅吐司,系佢哋嘅

朋友话呢度嘅吐司,系佢哋嘅招牌,我哋忍唔住口又叫咗个焦糖忌廉吐司,真系觉得自己好大食啊,但系呢一个吐司食咗真系一啲都冇后悔,吐司够晒厚身,而且外脆内软,上面洒上淡淡的焦糖,而且仲有一大旧浓浓嘅忌廉,大家喺度坐下倾下饮下食下,一日嘅疲倦即刻冇晒,佢啲肚丝咁好食,下次要试吓其他味先。