2024-05-10 186 浏览
元朗不嬲都多唔同嘅小店,今次就发掘咗一间纯白行休闲风嘅Cafe。餐厅座位虽然唔多,但其简约风格令人好舒服,系到同朋友倾偈食吓嘢好放松。最想赞嘅系呢度可以感受到店主同店员好用心亦都好有礼貌,俾我感觉好warm。讲返食物,今次我哋就嗌咗两份主菜,两杯饮品同埋一个是日蛋糕。🥑牛油果慢煮鸡胸肉沙律配柠檬山葵油醋汁🥗我几钟意个沙律dressing,酸味中带少少山葵嘅后劲,令普通嘅沙律升华咗。鸡胸肉有调味亦唔嚡口,配上自家制嘅沙律汁,好清新开胃。除咗沙律菜,亦都配有牛油果、蓝莓同面包粒,令到口感丰富。🦀日式蟹膏松叶蟹肉忌廉意大利面🍝蟹肉份量一啲都唔少,同埋都保留到蟹肉嘅鲜甜味。意粉质地煮得啱啱好,够晒弹牙。而蟹膏酱忌廉汁好挂身,食每一啖面嘅时候都感受到佢嘅浓郁。另外亦都加咗三文鱼子、芦笋、洋葱,令成个味道更加之平衡。Ice Americano ☕️ •Crunchy Caramel Latte 🍪冻咖啡就正常发挥,有咖啡香气。而另外一杯就好特别,面头上有焦糖脆脆,劲好打卡。配搭埋latte,口感好好之余,味道亦都唔错,好推介。柠檬茶芝士蛋糕 🍰 今日嘅是日精选蛋糕就有柠檬茶芝士蛋糕,面头上有一层柠檬

🥑牛油果慢煮鸡胸肉沙律配柠檬山葵油醋汁🥗

🦀日式蟹膏松叶蟹肉忌廉意大利面🍝

柠檬茶芝士蛋糕 🍰
今日嘅是日精选蛋糕就有柠檬茶芝士蛋糕,面头上有一层柠檬茶做嘅果冻面。好特别,第一次食有柠檬茶做主题嘅芝士蛋糕,冇谂过配搭起上嚟都咁夹,而芝士味好浓郁同好滑身而饼底亦都做到好牛油香,整体好味。

今餐真系食得好满足,冇谂过呢间小店除咗坐得舒服之外,喺嘢食方面都用咗好多心思,下次经过都会想再嚟呢度翻桌。