2022-09-09 94 浏览
今日陪太子读书,所以攞咗假,下昼就有机会同闺蜜出去小聚一下,拣咗位于佐敦嘅Cafe Addict。餐厅内环境宽敞,装修都好有格调。大家都唔算好肚饿,谂住叫份All Day Breakfast大家share啱啱好,原来呢个玉子烧早餐份量相当丰富。佢嘅面包系采用咗酸种面包,营养价值高好多,而且更健康又好食。日本蛋制玉子烧可以话系佢哋嘅招牌菜之一,啖啖充满蛋香。南瓜薯饼外面脆口得嚟不带半点油腻,而里面嘅南瓜蓉香香甜甜好好味。香草猪肉肠有淡淡的香草同香料味,系属于较弹牙嘅款式。杂菌以牛油同香草混合炒成,所以呢个炒杂菌更香更滑。沙律菜有几款唔同嘅蔬菜,仲可以自由选择芝麻酱或柚子醋,我就选择咗后者,味道更清新更开胃。最近都想养生一下,所以拣咗红燕麦奶昔。材料包括有士多啤梨、蓝莓、红火龙果,加入乳酸梳打同燕麦制成,营养价值相当高,而且味道都吸引。佢另外仲有黄燕麦奶昔同绿燕麦奶昔,都系用上有益健康嘅材料,下次要试埋其他。闺蜜就拣咗维多利亚伯爵茶,成个摆盆都好靓,店员仲会主动加水。茶包味道够香够浓,最适合配上蛋糕。最后我哋都加咗迷你蛋糕3件,每日唔同款式,今日就有柠檬挞、芒果热情果朱古力挞同埋伯爵茶挞,
餐厅内环境宽敞,装修都好有格调。
玉子烧早餐
酸种面包
日本蛋制玉子烧可以话系佢哋嘅招牌菜之一,啖啖充满蛋香。
日本蛋制玉子烧
南瓜薯饼
香草猪肉肠有淡淡的香草同香料味,系属于较弹牙嘅款式。
香草猪肉肠
杂菌以牛油同香草混合炒成,所以呢个炒杂菌更香更滑。
杂菌
沙律菜
最近都想养生一下,所以拣咗红燕麦奶昔。材料包括有士多啤梨、蓝莓、红火龙果,加入乳酸梳打同燕麦制成,营养价值相当高,而且味道都吸引。佢另外仲有黄燕麦奶昔绿燕麦奶昔,都系用上有益健康嘅材料,下次要试埋其他。
红燕麦奶昔
维多利亚伯爵茶
最后我哋都加咗迷你蛋糕3件,每日唔同款式,今日就有柠檬挞芒果热情果朱古力挞同埋伯爵茶挞,细细件俾我哋浅尝一下,又渡过咗一个悠闲嘅下午。
迷你蛋糕3件
下午茶