餐厅: Enjoy Eat
资讯:

2022-05-21 1347 浏览
母亲节得闲冇野做就陪左母亲大人去行街,但度度都系大商场,连锁店,仲有咩地方好行呢?谂谂下不如去九龙城啦,屯马线开左之后佢都未黎过,顺路缅怀旧日足迹,原来丫妈细个都有唔少回忆喺依度,一路行一路买野买𩠌行到咁上下都开始肚饿,我几大都拉丫妈去清真牛肉馆试下,就算佢唔食牛肉.....点知行到去一转个弯就见到成棚人喺门口,我地2个零秒放弃左,唯有下次我再揾机会黎食啦,再行前多2步就系一间西餐厅,我都饿到唔想再行,而且又谂唔到仲有咩好想试,咁就冲左入去见到D相同menu之后其实系想叫乳猪饭,睇落好似出名好食咁,点知已经卖晒,唯有叫个鸭腿饭同pizza鸭腿肉质软嫰,丝丝鸭肉轻易被我手中兵器从骨上剥落,应该系用心炖煮良久方有如意效果,加上香草汁调剂鸭腿肉咸香,冇谂过视觉上睇落普通嘅鸭腿都做得咁好配菜及白饭相较之下则失色不少,其实简单用鸭油/烟肉炒一粉D菜都已经可以好食好多,偏偏2样野都系清寡无味,唔捞汁食真系搞唔掂Pizza叫左冇耐就到,都算好快手,但一见到就知可以准备打包,睇落直径应该大慨有10吋芝士足料焗得㶶㶶地,又有拉丝效果又够香,配埋辣肉肠真系几好食从来Pizza饼底先系我focus嘅重点,依
从来Pizza饼底先系我focus嘅重点,依度嘅饼底似系手拉,呈不规则形状,饼边及底部焗得香脆而中间部份又够软熟有咬口,仲要面粉香,唔系一般连锁pizza店或者急冻pizza可以媲美,最后有半个都打包返屋企

总结:
假日lunch都唔使等位,份量、味道完全对得住个价有余,性价比高
当今时今日好多排完一大轮食完都唔明点解要排咁耐嘅餐厅大行其道,依间嘅食物、服务完全值得我再次光临
2022-05-08