呢间位于西营盘泰越菜餐厅,由地铁站A1出口行至新街约5分钟路程,餐厅整体感觉光猛舒适,内外均以绿色为装修主调,墙身有用白色粉笔写上餐厅名,外另设高枱雅座🥢沙嗲串烧 💰108✨👭🏻孖妹叫咗猪牛鸡各两串,客人都可以选择猪牛鸡拣一款,另配沙嗲酱汁✨几款肉类都非常厚肉,唔系奀之之㗎,而家都几够入味,👭🏻孖妹建议先食鸡,猪,牛,由淡味食到浓味✨呢度沙嗲酱汁唔辣,带少少酸味,后有花生同椰汁香味,对👭🏻孖妹唔食得辣嘅系非常惹味开胃👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌗🥢泰式蟹肉炒饭 💰108✨店员炒饭后放入一个椭圆形大碗倒转倒出炒饭喺圆碟上型俾客人,饭粒分明,以酱油落镬炒香, 饭面有一旧蟹膏,配料有一丝丝嘅蟹肉、香葱、萝卜粒,👭🏻孖妹觉得够镬气而且热辣辣,好快就食哂👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌗🥢芒果糯米饭 💰98✨一上菜👭🏻孖好惊讶‼️份量超级多‼️餐厅用左大芒果切开两边果肉放碟旁边,加入分别以白糯米、紫糯米、混入椰水白糯米搓成糯米饭团,最后淋上大量椰汁同脆米✨芒果🥭好甜好厚肉,糯米好烟韧,👭🏻最钟意紫糯米,中间糯米冇煲得太腍增加左口感👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌕🥢泰式奶茶 💰38✨店员将鲜牛奶同炼奶放入高杯中,再加入适量嘅

🥢沙嗲串烧 💰108

👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌗

🥢泰式蟹肉炒饭 💰108

👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌗

🥢芒果糯米饭 💰98

👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌕

🥢泰式奶茶 💰38

✨店员将鲜牛奶同炼奶放入高杯中,再加入适量嘅冰粒同熊仔造型嘅泰式奶茶冰砖,泰式茶底就会以一个小型玻璃索呈上给客人

✨👷🏻‍♀️细孖将茶底倒入杯中,因为最初未搅匀啲牛奶同炼奶,所以奶茶呈渐变颜色,好似熊仔出浴好得意
✨茶底唔算太浓,幸好除咗炼奶外冇再额外加糖水,所以整体味道唔会太甜,如果茶浓啲就会更加饮到茶嘅香味

👭🏻孖妹评分:🌕🌕🌕🌕🌑

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹