2017-08-07
红菜头泡沫牛奶 $49 (Hot) 姜黄泡沫牛奶 $49 (Hot) 见平时好少会饮到有红茶头同姜黄既饮品,一于试下!净系睇颜色都已经觉得好开心😌再见到咁靓既拉花😍心情更好🤣红菜头个杯饮落味道较淡,不过我唔知红菜头系咩就系呢种味,但饮落舒服既。同埋有红菜头,感觉好似几健康👻而姜黄个杯我觉得未必人人接受到,有种饮紧印度咖哩粉落肚既感觉🙊味道较浓,同好轻微既辣,我个人就不太受落😂🦀Crab Cake佢话系自家制蟹饼,不过整体我觉得唔算好特别,没有太大惊喜😆蟹饼入面加左芹菜、洋葱等材料,咬落松脆可口,另外再配埋蒜泥蛋黄酱,个人认为点左个酱好味啲😆🍛Low Crab Mushroom Cauliflower Risotto呢个椰菜花Risotto好好食!佢将椰菜花切到好碎,比饭粒再碎,但又未去到薯蓉既质感,再配以切片蘑菇🍄最后淋埋松露油,食落好香好滑,一啲都唔觉漏👍🏻👍🏻HABITŪ Salad 2.0由于唔想食太多肉,所以就叫左个沙律🥑🍅有我最钟意既牛油果😍仲有烤过既南瓜、茄子、青豆、蕃茄仔、橄榄、番石榴、少少nuts、一堆沙律菜同几片芝士,够哂丰富😋色泽、口感都唔错,沙律菜新鲜,牛油果应该
姜黄泡沫牛奶 $49 (Hot)
🦀Crab Cake
HABITŪ Salad 2.0
色泽、口感都唔错,沙律菜新鲜,牛油果应该系啱啱熟,所以唔会太淋。