2016-09-19 527 浏览
偶尔周末下午,叹返个下午茶。去到太和一落车,行入商场已经见到呢间cafe,落地大玻璃比你好舒服的感觉。点左一个英式下午茶,138元包两杯饮品,两个人食算几抵食。最高果层:有冬甩、马卡龙同生果。冬甩质素唔错,尤其我唔好朱古力,但咬落好似brownie 质地,好赞!马卡龙比一般出面食到的冇咁甜,但都仲好甜😞生果劲酸。呢层得返冬甩可取。中间果层:有松饼同蛋糕仔。松饼唔够热,唔系会再好味d,夹埋雪糕一齐食,口感唔错。蛋糕仔有伯爵同柠檬味,都几松软,但嫌唔热。最底果层:烟三文鱼沙律同公司三文治,最正的一层。整体黎讲,都值得一试。小插曲:系咁正的环境下,又唔多人,其实好舒服。食紧中途有对父子系隔离买面包,过左黎cafe食,但比人赶走。虽然写明隔离面包唔可以坐系cafe食,但都系同一间店,而且冇人,只眼开只眼闭啦,何必令人咁狼狈咁走呢!

点左一个英式下午茶,138元包两杯饮品,两个人食算几抵食。
最底果层:烟三文鱼沙律同公司三文治,最正的一层。
整体黎讲,都值得一试。