2018-02-22 83 浏览
又系星期四,已经期待著放假嘅心情就系出街食饭嘅好时机又系约左朋友去到旺角呢个美食集中地,决定上啲楼上cafe 食,咁就比我地揾到呢间rimi cafe!咁二人餐睇落都系最平价,因为又多野食仲包埋野饮,餐汤同埋蒜蓉包。咁所以我地就决定叫个二人餐,share 嚟食咁先上左个餐汤同埋蒜蓉包。餐汤系忌廉栗米汤,非常creamy,好甜好啱我口味的。蒜蓉包就啱啱焗好拎出嚟,非常新鲜,混合埋个汤一齐食真系一流!之后到前菜嘅麻酱沙津。沙津菜非常之新鲜,好fresh!有少少蟹柳陪衬,唔会太过dry,而且两者配合得好好!抵食呀到主菜送mn嚟嘅时候,我地都呆左,因为劲大份每人有差唔多九只鸡翼,仲有薯条添,望到都饱死了个酱非常特别,应该系餐厅自己调味的,好食!鸡翼焗得刚刚好,唔会㶶,而且略带少少蜜糖味,很不错啊最后到饮品,我就叫左个紫上谈冰!其实系紫薯milk shake。味道非常之自然,再捞埋少少忌廉,系一杯水准之作推荐啊总结而言,呢度都算系平靓正,有比到足够嘅空间你吹水,很不错啊
又系星期四,已经期待著放假嘅心情就系出街食饭嘅好时机

!

到主菜送mn嚟嘅时候,我地都呆左,因为劲大份
每人有差唔多九只鸡翼,仲有薯条添,望到都饱死了

推荐啊

餐汤