2020-10-12
本身好少去科学园,但呢度有间算新、开业两个月左右嘅餐厅,都几值得去!占地算大,系一个L型嘅间隔。望埋个开放式bar,都几有格调仲有啲打到卡嘅装饰~😛台同台之间唔会太贴,所以几自在,加上可能新开冇咩人知,人唔算多静静地,感觉更加chill坐得好舒适阔落最正系望住呢个平台花园,望下啲小朋友喺度玩,真系好休闲~等紧嘢食嘅时候仲可以出去行吓影吓相呢度系scan QR code 自己喺手机落单嘅,主打英国菜,亦有韩国fusion菜色。讲番啲嘢食先《松叶蟹膏蕃红花意大利烩饭》$138净系以作为一个意大利饭咁计,其实佢好出色,饭质偏硬 做到 al dente;酱汁完全同饭粒混为一体,冇多余水份而且上台时非常热辣辣 值得一赞但系望番佢个名就完全唔贴题首先完全食唔到蟹膏嘅味,亦都见唔到第二亦都系完全见唔到蕃红花 颜色上亦都唔系好觉入边净系有大量嘅菇粒同洋葱粒真系有怀疑过佢系咪上错菜😂但见佢描述写有洋葱 杂菌 芝士 忌廉等等,又符合左所以食到我同朋友好谜😂 如果改名做杂菌意大利饭应该会合理返😂但系呢度另一款菜式真系令到我好惊喜《威灵顿牛柳》$188首先个价钱都唔算贵,平时闲闲地上二百!超吸引嘅嫰红色,大概
坐得好舒适阔落
最正系望住呢个平台花园,望下啲小朋友喺度玩,真系好休闲~
等紧嘢食嘅时候仲可以出去行吓影吓相
讲番啲嘢食先
松叶蟹膏蕃红花意大利烩饭
酱汁完全同饭粒混为一体,冇多余水份
而且上台时非常热辣辣 值得一赞
但系望番佢个名就完全唔贴题
首先完全食唔到蟹膏嘅味,亦都见唔到
第二亦都系完全见唔到蕃红花 颜色上亦都唔系好觉
入边净系有大量嘅菇粒同洋葱粒
但系呢度另一款菜式真系令到我好惊喜
威灵顿牛柳
首先个价钱都唔算贵,平时闲闲地上二百!
威灵顿牛柳
超吸引嘅嫰红色,大概五成熟
一咬落去成个口感味道都好令人喜出望外 --
首先系超松脆又好薄好薄嘅酥皮,充满牛油香!
牛面嘅菇碎亦有菇香微渗
再咬落去旧牛度,完全冇肉筋纤维嘅阻力,非常爽滑!
明明系完全冇脂肪咁滞,但偏偏好软嫰可口,好似一旧好爽口嘅剑鱼腩咁😋系靓牛柳嘅魅力啊!
虽然牛味唔重,但口感一流,刚好嘅熟度,唔干唔鞋唔韧,超好食~
即使摆耐咗,口感依然软滑
而且唔好睇佢好似好细旧,其实两个人分都好满足,因为劲厚啖啖肉
整体嚟讲虽然科学园冇咩事都唔会入去,但呢间餐厅真系几值得去,环境舒适开扬,
好适合拍下拖倾偈、同friend hea下一个晏昼,
食物质素高,对得住价钱,
威灵顿牛柳好正!
食完仲可以行下花园平台、周围影下相,超级好feel!
如果嚟开真系几推介大家试下😚