2023-11-11
太耐冇去旅行好挂住日本啲烧肉,今日同老婆特登去铜锣湾依间任食烧肉放题(牛川)我地拣左个$458有A5和牛食既餐,有和牛有刺身,arm晒我地依d有选择困难症既人。首先黎左个刺身拼盘,有三文鱼腩/北寄贝/希灵鱼/生蚝/章鱼🐙/吞拿鱼,全部都好新鲜,特别要赞生蚝鲜甜。海鲜拼盘:大扇贝2只/蚝2只/蟹膏一份/海虾2只/,全部都好新鲜,好鲜甜鸡骨串:其实本身就熟,不过要自己再烧番热,鸡骨串好特别,入面啖啖鸡软骨,食落好有惊喜。和牛拼盘:拣得依个餐,点可以唔介绍下依度既A5和牛,有唔同部位拣,有后腰肉/牛冧/牛五花/牛肩/香茅牛柳/和本筋,每个部位都俾你试下先,边个部位arm口味,可以先再encore,我最爱系牛五花,满满牛油香,叫左差唔多5rd。总结:依个地段依个价钱,又有刺身又有烧肉食,真系冇得输,食身又优质,又多选择。仲有沙律🥗食。#Eatgodfoodie#hkfoodie#铜锣湾#烧肉#放题#刺身#和牛#任食