2021-07-27
虽然成日30几度,但系打边炉始终系好多香港人钟意做嘅嘢,耐唔做就好似吊瘾咁,所以都系想打一打。但系平时打边炉嘅酒楼又好似唔系好干净,所以就上网search下,发现到呢间系d2place 既别馆。上到去睇吓个Menu,唔太平(系最后发现呢份系好抵),但要干净就一定有d 付出。但当然,都唔系话贵到唔可以接受。俾贵少少所有野同酒楼真系好唔同。净系睇过调味盘都已经够气派,井井有条,入边嘅嘢唔似放咗好耐,最深刻系炸蒜,佢唔系普通嘅炸蒜,佢系有蒜香油!超正!当然仲有口水肩俾埋你今日叫咗个麻辣汤底同埋花胶汤底鸳鸯锅佢个麻辣几好食,佢实质唔系好辣,但系好香,入面仲要有鸭血!知个鸭血系几好食嘅!所有叫嘅肉都好新鲜!好好食新鲜既肉固然系好食,但系啲副食品,都有另外一番风味。依一个鱼腐,我未试过喺出边食过呢个口感,佢系好软,但又好爽,好特别,好唔好食。依个千层支竹又系不得了,掉咗落去麻辣果边之后,朔晒啲汁,一野咬落去,口腔充满香香嘅麻辣味!正!最后系后面𠮶个面,煮完之后加啲沙嗲汁(佢个沙嗲都几好食),再加啲高级牛肉,即刻变咗讲高级沙嗲牛肉面🤓🤓埋单四条友千六蚊,一定系比起普通酒楼贵咗啲,但系点解我会发现系抵
俾贵少少所有野同酒楼真系好唔同。
当然仲有口水肩俾埋你
今日叫咗个麻辣汤底同埋花胶汤底鸳鸯锅
佢个麻辣几好食,佢实质唔系好辣,但系好香,入面仲要有鸭血!
知个鸭血系几好食嘅!
所有叫嘅肉都好新鲜!好好食
新鲜既肉固然系好食,但系啲副食品,都有另外一番风味。
埋单四条友千六蚊,一定系比起普通酒楼贵咗啲,但系点解我会发现系抵呢?因为楼面个哥哥仔,服侍到我好似废青咁,一无茶即刻加茶,一冇汤即刻加汤,个汤多又即刻帮你用匙羹笔走啲油,不得了!所以计晒食物质素同服务,基本上系超值👍🏾👍🏾👍🏾