2017-08-13
睇咗u magazine嘅报导, 有一期介绍咗唔少嘅火锅店, 我就畀一个四式汤底嘅火锅吸引左, 咁就同成班朋友去咗湾仔度打边炉打边炉一开始就食过餐前生果, 餐前食生果都几特别, 生果新鲜得黎又JUICY 之后四式汤底黎到, 同相一样咁吸引! 我最钟意嘅汤底: 就系酸, 就系酸酸甜甜嘅系蕃茄汤底, 里面有一只只非常大嘅海虾, 咬落去肉质非常q弹, 汤底嘅鲜味程度, 系我从来都未食过, 非常之正!甜嘅就有猪骨汤底, 猪骨成大嚿嘅咩放落去做调味,真材实料苦同辣我都食咗少少, 辣嘅程度啱啱好, 苦嘅真系要试一试, 用苦瓜汤落嚟做打边炉, 感觉都几特别鹅肝墨鱼丸, 墨鱼丸份量体积非常之大, 大过一个乒乓波, 咬口q弹之余, 加个鹅肝作调味, 味道特别, 脂香叫咗个牛肉拼盘, 虽然系半份, 但系分量非常之多, 牛肉有不同嘅部位, 我最钟意吃肥牛 ,滑溜, 牛嘅味道非常之重, 香滑, 配蕃茄汤底非常出色!黑焤竹都系非常之特别, 同其他焤竹唔同, 佢嘅味道非常之浓, 咬落去又够爽脆
甜嘅就有猪骨汤底, 猪骨成大嚿嘅咩放落去做调味,
真材实料