2023-12-21
见就黎圣诞节,梗系要食西餐应下节。难得今日有得提早放工,一放工约咗妈咪系荔枝角食好嘢。我地去咗一间距离地铁站只需要约一分钟路程嘅餐厅 ~The Pizza Pig,一入到去就见到精致的圣诞装饰,完全感受到节日来临嘅气氛。我地叫咗个煎海鲈鱼柳海鲜烩,入面有鲜虾、 蚬、辣肉肠碎同脆脆嘅面包粒,好丰富啊!妈咪好钟意食呢个海鲈鱼柳,鲈鱼嫩滑鲜甜 ,丁点儿没有腥味,鲜虾又肉质爽口弹牙!我地仲叫咗15吋长 signature piggie pizza,呢个尺寸嘅pizza系长方形嘅,比起平时一般食到嘅圆形pizza更有特色。Pizza上面仲有d 脆猪皮,特别有口感。Pizza份量十足,我地两个人食唔晒,餐厅服务员好细心,主动用纸盒替我们打包剩余的pizza。饮品同甜品方面,妈咪叫咗杯冻嘅Cappuccino, 佢话好好饮。而我就叫咗个心太软share黎食。个心太软好好味!serve出黎嘅时候都仲系暖嘅,而且又唔会太甜,切开有好多流心嘅朱古力!再加埋个雪糕球,一冷一热咁一齐食,好满足!提提大家:与人同享 "心不软" 时,真的不要心不软,记紧要快狠准去享用,这样才不时错过时机,白白浪费了甜品内的美味朱
提提大家:与人同享 "心不软" 时,真的不要心不软,记紧要快狠准去享用,这样才不时错过时机,白白浪费了甜品内的美味朱古力流心酱。