2024-02-28 176 浏览
📍 牛川日本和牛专门店Happy Friday 想食返餐好,今次黎到铜锣湾觅食🤓呢间餐厅主打日本和牛,仲可以任食!佢哋提供4个放题set🤩今次就豪食佢哋最贵嘅set😋和牛、刺身、海鲜等等全部都系任食🤤✨D餐 至尊日本和牛烧肉&刺身放题 (180分钟) $598 @1成个套餐会包黎自熊本同岩手既A5和牛、刺身、海鲜、寿司、炸物等,一共有齐139款既野食,任君选择!真系花多撩乱啊😋🐂 至尊日本A5和牛拼盘头盘会先上和牛拼盘! 会有齐晒所有A5和牛,一次过试晒唔同和牛既部位,仲有埋卡纸写清楚,好贴心❣️一次过满足晒我想试晒嘅愿望🤩 当日有提供一共7款既和牛部位:牛肩胛、牛五花、牛小排、牛冧、牛柳、牛肋粒同埋西冷片~▶️各个部位既肉质都几唔错!我最推荐既系:👉西冷片:油脂分怖好平均,烧10几秒就食得,食落入口即溶,质感柔软,系口里面充斥著满满嘅油香🤤👉其次既系牛小排:牛小排筋位比较多,食落比较有咬口,更有口感👉牛肩胛亦都系牛经常运动嘅部位,肉质会相对结实,富有嚼劲!🍣寿司餐牌𥚃有唔少寿司同埋火炙寿司可以拣~试过火炙油甘鱼寿司、火炙三文鱼寿司、火炙左口鱼寿司、火炙和牛寿司同鳗鱼寿司,每件寿司嘅尺寸都
📍 牛川日本和牛专门店

🐂 至尊日本A5和牛拼盘
▶️各个部位既肉质都几唔错!我最推荐既系:
👉牛肩胛亦都系牛经常运动嘅部位,肉质会相对结实,富有嚼劲!

寿司

🍣寿司
餐牌𥚃有唔少寿司同埋火炙寿司可以拣~试过火炙油甘鱼寿司、火炙三文鱼寿司、火炙左口鱼寿司、火炙和牛寿司同鳗鱼寿司,每件寿司嘅尺寸都唔会好大嚿,大概系一口寿司,唔会食完就觉饱,令我试到更多嘅寿司🤪
▶️寿司款式嚟讲算多,基本上冇食到伏嘅寿司
👉 火炙油甘鱼寿司:油甘鱼本身油脂比较重,炙烧之后油脂冇咁重,冇咁容易觉得腻
👉 火炙和牛寿司: 牛肉juicy到滴晒汁,烧完之后唔会变到干身或者食落韧,值得一试

麻辣鲜鱼皮
和牛沙律

🥗前菜
款式几多!试左烧和牛沙律、牛川蟹籽沙律、味付螺肉、芝麻八爪鱼、泡菜、麻辣鲜鱼皮(期间限定)
▶️比较推荐既系:
👉 和牛沙律:沙律真系几有惊喜,块和牛既质素都唔差,亦有额外调味过,食落几开胃
👉 麻辣鲜鱼皮:呢个必叫!!!系期间限定既菜式,想食既话要睇好唔好彩😆中意食麻辣既朋友一起啱你,辣味几足;而鱼皮好爽口,唔系淋既,好食到encore 左3次!

甲罗烧

🦞海鲜
质素几唔错👍🏻分别试左甲罗烧、牛川虎虾、辣酒煮蚬、北海道半壳帆立贝、青口、鱿鱼件,基本上都新鲜
▶️比较推荐既系:
👉 北海道半壳帆立贝:帆立贝几大只!!!食落完全冇雪味,亦唔需要特别调味都已经好食
👉 牛川虎虾:虾肉系弹牙,烧完之后都冇缩水
👉 甲罗烧:满满既蟹膏,好香!要试~

炸双皮奶、章鱼小丸子

🍤炸物
种类繁多!试左炸双皮奶、炸榴梿炸弹、章鱼小丸子、炸芝士虾球~
▶️比较推荐既系:
👉 炸双皮奶:几出色!必试,但要趁热食!炸粉完全唔觉厚,双皮奶有流心既效果
👉章鱼小丸子:味道唔错,唔会觉得多粉浆,同市面买到既有得辉

✨个人建议:食物款式真系好多,基本上冇伏既野食😋和牛既质素好唔错,仲可以俾你任食!表示会二访🤩

⭐️好味指数: 9.7/10

📍 牛川日本和牛专门店 (铜锣湾)
铜锣湾谢斐道496号金利文广场3楼

#铜锣湾 #牛川日本和牛专门店 #金利文广场 #牛川 #和牛 #熊本 #日本 #牛肩胛 #牛小排 #帆立贝 #甲罗烧 #期间限定 #Wagyu #わぎゅう #hk #hkfood
寿司
麻辣鲜鱼皮